Dossier

Thuis energie besparen is nodig, mogelijk en goed voor de portemonnee

22 september 2022
économiser l'électricité

Isolatie, verwarming, verlichting, elektrische toestellen, ... Mogelijkheden te over om energie te besparen in je woning. Sommige zaken vereisen een zekere investering, terwijl andere zaken je niks hoeven te kosten. Daarnaast geven we tips om je apparaten gewoon minder te laten verbruiken...

Zo bespaar je energie

Zuinig omspringen met energie is vandaag niet langer een vrijblijvende keuze. Eigenlijk is het een kwestie van moeten, willen we het hoofd bieden aan de klimaatveranderingen en aan de stijgende energieprijzen.

Besparen met onze tips

Isolatie, verwarming, warm water ... maar ook de keuken, huishoudtoestellen en alle hightech die je in huis hebt: we kijken overal hoe je nog op energie kunt besparen. We kijken naar aandachtspunten, technologieën, de grootste energievreters in je woning en gaan op zoek naar mogelijke verbeteringen om minder te verbruiken.

Betaal minder voor je energie

Laten we beginnen met minder te betalen voor onze energie. Wij zijn voortdurend in de weer om na te gaan welke tarieven voor jou het meest interessant zijn! Maak dus zeker gebruik van onze rekenmodules en diensten. Ze kunnen je veel geld besparen.

  • Op ons energieplatform kun je de hulp van onze digitale assistent inroepen om snel de top-3 van de beste contracten voor jouw verbruiksprofiel te vinden. 

Naar ons energieplatform

Naar de koopwijzer

Zorg voor minder verbruik

Wees je ervan bewust dat het grootste deel van de energie naar je verwarming gaat. Het is dus zeker een goed idee om daar op te focussen. Al zijn er ook heel wat andere tips om effectief minder te gaan verbruiken, zoals je kookplaten uitzetten enkele minuten voordat je eten klaar is, de indeling van je koelkast optimaliseren, een ecoprogramma gebruiken ...

Ontdek nog meer over de besparingen die je kunt verwezenlijken door een efficiënte isolatie, een goede keuze qua verwarmingsysteem en systeem voor de productie van warm water alsook een oordeelkundige aanpak van het stroomverbruik in de keuken, de wasplaats, jouw hightechtoestellen en je verlichting.