Dossier

Thuis energie besparen is nodig, mogelijk en goed voor de portemonnee

15 mei 2019
économiser l'électricité

Isolatie, verwarming, verlichting, elektrische toestellen, ... Mogelijkheden te over om energie te besparen in je woning. Sommige zaken vereisen een zekere investering, terwijl andere zaken je helemaal niks hoeven te kosten. Daarnaast geven we tips om je bestaande apparaten gewoon minder energie te laten verbruiken...

Een kwestie van ingesteldheid

Zuinig omspringen met energie is vandaag niet langer een vrijblijvende keuze. Eigenlijk is het een kwestie van moeten, willen we het hoofd bieden aan de klimaatveranderingen en aan de stijgende energieprijzen.
In dit dossier helpen we je daarbij en overlopen we op welke manier je thuis minder energie kunt verbruiken. We kijken daarbij naar aandachtspunten, technologieën, de grootste energievreters in je woning en mogelijke verbeteringen. Dankzij een breed scala aan tips kun ook jij je steentje bijdragen.

Een opwarmingsquiz

Energie besparen is een kwestie van ingesteldheid. Over de juiste informatie beschikken, nutteloos verbruik opsporen, op zoek gaan naar kleine efficiëntiewinsten. Bij wijze van ludieke opwarming vind je hier een quiz om je kennis te testen. Zelfs wie al goed op de hoogte is, zal met dit dossier nog bijleren.

Eerst en vooral: betaal minder voor je energie

Je kunt natuurlijk proberen minder energie te verbruiken, maar laten we beginnen met minder te betalen voor onze energie. Wij zijn voortdurend in de weer om na te gaan welke tarieven voor jou het meest interessant zijn! Maak dus zeker gebruik van onze rekenmodules en diensten, ze kunnen je veel geld besparen.

En nu kun je meer ontdekken over de besparingen die je kunt verwezenlijken door een efficiënte isolatie, een goede keuze qua verwarmingsysteem en systeem voor de productie van warm water alsook een oordeelkundige aanpak van het stroomverbruik in de keuken, de wasplaats, jouw hightechtoestellen en je verlichting.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren