Tips

Wat je kunt doen met onze app Becover+

01 oktober 2020

Met onze applicatie om mobiele netwerkdekking te meten, Becover+,  kun je kiezen tussen drie type tests. Ook kun je aan de hand van een zeer duidelijke kaart verschillende parameters per gemeente en per operator bekijken. Je kunt zelfs resultaten zien voor specifieke adressen.

Ben je benieuwd naar welk netwerk het beste resultaat biedt voor jouw locatie? Download onze applicatie Becover+ en test je eigen netwerkdekking. Beschik je over een Android smartphone, kijk dan in Google Play Store. Heb je een iPhone, dan vind je de app in de App Store

Je netwerkdekking testen

De eerste mogelijkheid is een volledige test uitvoeren (zie screenshot 1 in de fotogalerij onderaan). Daarmee kun je naast de snelheidsmetingen voor downloaden en uploaden ook zien hoe snel en vlot je kunt streamen via YouTube en kunt surfen naar meerdere webpagina’s. Op basis van deze tests, berekenen we een score voor je dekking. Die score vergelijken we met de gemiddelde dekking in jouw buurt. De tweede mogelijkheid focust zich enkel op de snelheidsmetingen voor downloaden en uploaden.

Voor de nieuwe versie van onze Becover+ applicatie hebben we een derde mogelijkheid aangeboden, namelijk de Drive test (zie screenshot 2 in de fotogalerij onderaan). Via die test kun je een sequentie van meerdere tests uitvoeren binnen een bepaalde tijdslimiet. Je kunt zo metingen uitvoeren voor een bepaald traject, bijvoorbeeld je treinrit van thuis naar het werk. Zo bepaal je zelf het aantal tests dat je wilt laten uitvoeren (5, 10, 20, 30 enz.) en bepaal je zelf het aantal minuten interval tussen iedere test. Wil je erop toezien dat de totale test niet langer dan 10 minuten duurt of niet meer dan 500 MB data verbruikt, dan kun je dit ook instellen. 

Na een volledige test krijg je een overzicht van de resultaten voor de ping, de downloadsnelheid, de uploadsnelheid, de tijd in seconden voordat de YouTubevideo begon af te spelen en de gemiddelde tijd in seconden waarin de webpagina’s werden ingeladen (zie screenshot 3 in de fotogalerij onderaan). Op basis van de resultaten van die 5 tests wordt een eindscore op punten gemaakt, welke dan vergeleken kan worden met andere resultaten voor diezelfde locatie (zie screenshot 4 in de fotogalerij onderaan). Dankzij deze vergelijking krijg je een goed beeld van hoe goed jouw dekking heeft gescoord ten opzichte van de bestaande gemiddelden.

In de tab ‘Details’ kun je heel wat extra gegevens terugvinden over de uitgevoerde tests, waaronder de hoeveelheid verbruikte data om de test te kunnen uitvoeren (zie screenshot 5 in de fotogalerij onderaan). In de tab ‘Toelichtingen’ vind je verdere details over de 4 verschillende tests die werden uitgevoerd (zie screenshot 6 in de fotogalerij onderaan). Als deze toelichtingen per test een groene kleur hebben, betekent dit dat je resultaten over het algemeen positief waren. Kleuren de toelichtingen eerder geel/oranje dan zijn je resultaten eerder middelmatig. Kleuren ze rood dan zijn ze slecht.

Vergelijken dankzij kaart en grafieken

Naast zelf meten kun je via de applicatie ook per locatie gaan opzoeken welke operator de beste score haalt. Dit doe je via de kaart die je links onderaan vindt naast de homeknop die je naar de testmeting leidt. De kaart werkt op basis van een kleurcode die gaat van rood, oranje, geel, groen tot donkergroen (zie screenshot 7 in de fotogalerij onderaan). De gemeenten die donkergroen kleuren zijn degene met de beste scores, namelijk een gemiddelde downloadsnelheid die hoger ligt dan 30 Mbps. Bovendien kun je via het keuzemenu (rechtsbovenaan) bepaalde filters toepassen. Zo kun je naast filteren op downloadsnelheid ook filteren op uploadsnelheid, snelheid bij openen webpagina’s, snelheid bij streaming, reactietijd en totaalscore (zie screenshot 8 in de fotogalerij onderaan). Je kunt verder kiezen om naast alle operatoren samen, specifiek 1 van de 3 netwerkoperatoren te bekijken. Tenslotte kun je in de laatste filter een specifiek adres invoeren.

Via de grafieken die je rechts naast de homeknop vindt krijg je ook een overzicht van de resultaten van onze barometer (zie screenshot 9 in de fotogalerij onderaan) die je ook op onze Interactieve kaart van het mobiel netwerkbereik in België kunt raadplegen. Hierin geven we standaard een overzicht van de resultaten van de laatste drie maanden. 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Doe je mee !

test

Gerelateerde discussies