Dossier

Autoverzekering voor jongeren

05 augustus 2019
Autoverzekering voor jongeren

Ben je als jonge bestuurder op zoek naar een autoverzekering? Weet dat je een stuk meer betaalt dan een bestuurder die ouder is dan 26. De reden? Omdat jongeren meer ongevallen hebben, rekenen verzekeraars dat door in hun premie. Gelukkig zijn er manieren om te vermijden dat je premie de pan uit swingt.

7 tips voor een goedkopere premie als jonge bestuurder

  1. Vraag een offerte bij de verzekeraar waar je ouders al contracten hebben.
  2. Neem alleen een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid en geen omnium.
  3. Groepeer al je verzekeringen bij 1 verzekeraar en onderhandel kortingen.
  4. Koop een tweedehandswagen met weinig vermogen (max. 65 kW). De premie zal lager uitvallen en je hebt meer kans dat je door een verzekeraar aanvaard wordt.
  5. Volg een cursus defensief rijden. Zo kun je aanzienlijke korting krijgen.
  6. Verhoog de franchise als je toch een omnium neemt. Je zult dan meer zelf moeten betalen als je een ongeval hebt, maar bent wel zeker van een lagere jaarpremie.
  7. Doe eerst ervaring op met de auto van je ouders. Belangrijk: zorg dat je bij je verzekeraar geregistreerd staat als occasionele bestuurder. Als er geen schadegevallen zijn, zul je later minder betalen als je een autoverzekering neemt op eigen naam.

Onderzoek naar autoverzekeringen voor jongeren

Een jonge bestuurder heeft het vaak niet makkelijk om een autoverzekering te vinden. Daarom deden we een onderzoek bij de grootste Belgische verzekeraars. Daaruit bleek dat het moeilijk is om aan te duiden welke autoverzekeringen interessant zijn voor jonge bestuurders. Ontdek meer over het onderzoek naar autoverzekeringen voor jongeren.

Vind je toch geen goede autoverzekering als jongere?

Als je bij minstens 3 verzekeraars geweigerd wordt of alleen tegen een te hoge premie of franchise een verzekering kunt krijgen, is er nog altijd het Tariferingsbureau BA. Daar kun je vaak een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid krijgen tegen een lager tarief dan bij de verzekeraars in de markt.