Info

Onze labels in je winkelrek

07 september 2023
labels testaankoop

Bedrijven met producten of diensten die door onze tests en onderzoeken zijn erkend, kunnen intekenen op een licentie om onze labels in hun communicatie te gebruiken. Op die manier proberen we onze testresultaten nog zichtbaarder te maken voor de consument, op het moment en op de plek waar deze het meest nodig zijn.

Inleiding

In bijna 60 jaar bouwden we een sterke reputatie op als verdediger van de rechten van de consument, maar ook als expert in het testen van producten en diensten. Om deze expertise nog meer dienstbaar te maken, moet de informatie die ze oplevert bereikbaarder worden voor de consument op de plek en het moment waarop hij ze nodig heeft. Dat betekent dat we onze communicatie niet meer mogen beperken tot onze eigen kanalen. We moeten dus op zoek gaan naar mogelijkheden om de juiste informatie tot bij de consument te krijgen op het ogenblik van aankoop.

Testaankoop-labels in licentie

In onze koopwijzers zetten we verschillende producten of diensten in de kijker die opmerkelijke resultaten halen tijdens onze tests in onafhankelijke labo's.

Deze producten of diensten worden gelabeld met:

  • Beste koop: het product of dienst met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Beste van de test: het product of de dienst die bij een vergelijkende test de hoogste globale kwaliteitsscore behaalde.
  • Groene keuze: het label is ontworpen voor consumenten die op zoek zijn naar een product met een lage impact op het milieu en een goede kwaliteit en prestatie. 
  • Meest betrouwbare merk: het merk dat vijf sterren behaalde op onze betrouwbaarheidsindex dat ook beduidend hoger is dan het gemiddelde indexcijfer van andere merken en het merk heeft geen modellen met testresultaten minder dan vier sterren.

We stellen deze vier labels voor in licentie aan producenten van producten of diensten. 

Hoe herken je een label van Testaankoop?

De labels vermelden volgende gegevens:

  • het logo van Testaankoop
  • de behaalde titel (Beste koop, Beste van de test, Groene keuze, Meest betrouwbare merk of  TA Approved)
  • de publicatiedatum van de test (voor de labels toegekend op basis van de vergelijkende tests)