Nieuws

Festival gepland? Dit is de ultieme checklist

30 mei 2022
vijf vrienden op festival maken een selfie op de camping

Het festivalseizoen staat voor de deur! Wat moet je allemaal inpakken voordat je op de camping belandt? Natuurlijk heb je een tentje en matras nodig, maar wij denken dat je déze items nog niet op je paklijst hebt staan. Bekijk snel ons advies, vind benodigdheden aan een zacht prijsje en word de best voorbereide festivalganger ooit.

 


Het eerste onmisbare accessoire voor op een festival (en eigenlijk overal waar je gaat) is natuurlijk een smartphone. Want wie print er tegenwoordig nog zijn festivalticket? Die download je natuurlijk gewoon op je gsm. Het is uiteraard ook essentieel om je favoriete band vast te leggen en een selfie te maken voor de main stage. Dus, misschien is het wel het juiste moment om een nieuwe smartphone te kopen voordat het festivalseizoen van start gaat. Dat kan tegen een zacht prijsje, zodat je niet al te veel schrik hoeft te hebben dat je je gloednieuwe telefoon beschadigt of verliest wanneer je tot ´s avonds laat staat te dansen. Bekijk onze smartphone vergelijker en kies de voordeligste gsm!

Tips nodig om goeie foto's te maken met je smartphone? Bekijk onze tips & tricks over foto´s maken met je smartphone of ons dossier

hier vind je een goedkope smartphone

Natuurlijk is het ook handig de oplader van je telefoon mee te nemen. Alleen soms kan het op festivals moeilijk zijn om een oplaadpunt voor je gsm te vinden. Daarom neem je best ook een powerbank mee, dat is een externe batterij voor je gsm die je thuis alvast kunt opladen. De beste deals voor powerbanks vind je natuurlijk bij ons. 

Bekijk hier alle powerbanks

Probeer je je vrienden te bellen te midden van een schreeuwende menigte? Dan is een hoofdtelefoon met goede microfoon, zo mogelijk ook met actieve ruisonderdrukkingstechnologie (ANC), zeker geen overbodige luxe. Een aankoop die later ook nog van pas zal komen, bijvoorbeeld om je nieuwe ontdekte muzikanten van het festival later terug te luisteren. 

Vind draadloze oortjes onder €100,-

Slapen op de camping

Ga je naar een meerdaags festivals en blijf je op de camping slapen? Dan zijn enkele extra uitrustingen noodzakelijk: tent (+ hangslot om deze af te sluiten als je naar een concert bent), grondzeiltje, slaapzak en kussen (je kunt een speciaal reiskussen kopen die makkelijk in een zak past). Eventueel een overlevingsdeken die zeer nuttig kan zijn tegen de hitte in geval van een hittegolf. Dankzij de ene kant van de deken houdt je lichaam warmte vast, maar de andere kant beschermt je tegen zonnestralen en een mogelijke zonnesteek. En vergeet vooral je waterfles niet, die je regelmatig kunt bijvullen bij waterpunten. En neem ook vooral een hoofdlampje mee, om er zeker van te zijn dat je midden in de nacht in je eigen tent slaapt en niet in die van iemand anders...

Een opblaasbaar matras is niet overbodig om je rug te beschermen, in dat geval vergeet je ook je pomp voor je luchtbed niet mee te nemen. Een (opbouwbare) partytent is ook een welkome aanvulling op de camping, zodat je samen kunt schuilen voor een regenbui of de brandende zon. Voor de sfeer kun je ook draadloze speakers meenemen om het een beetje gezellig te maken bij je tent. Opgelet: lees altijd van tevoren de regels op de festivalwebsite om te zien welke apparatuur wel/niet verboden is.

Bekijk de beste draadloze speakers

Zorg voor (minimale) hygiene 

Tenzij je gekozen hebt voor een luxe camping op Tomorrowland, sta je op een festival vaak eerder op overlevingsmodus. Toch blijft hygiëne belangrijk, omwille jezelf én je omgeving. In de reiskoffer stoppen we daarom een microvezelhanddoek (klein, zeer absorberend en snel droog). Vergeet ook je slippers niet, om te voorkomen dat je op blote voeten in de gemeenschappelijke douches het risico loopt op voetschimmel of wratjes. Voeg natte babydoekjes, een rol toiletpapier, tissues, een minitandenborstel, een minitube tandpasta en een goedwerkende deodorant toe, essentieel als je van plan bent rond te springen op de muziek bij 25° Celsius of hoger. Ook héél handig voor op een festival: een shampoobar. Een goed alternatief voor shampoo in een fles én het scheelt ontzettend veel ruimte in je reiskoffer. 

De beste deodorant vind je hier

Naar de koopwijzer babydoekjes

Bekijk alle shampoobars

Vergeet ook zeker niet je anticonceptiepil mee te nemen en condooms om je te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Onze laatste condoomtest toonde aan dat veiligheid en comfort grotendeels verzekerd waren. Bekijk snel welke cndoommerken van ons het label "Beste van de test" en "Beste Koop" kregen.

 

Vergelijk condooms

 

 

We hebben onlangs ook menstrueel ondergoed getest. Ben je van plan bent zo´n soort onderbroek als maandverband te gebruiken op een festival? Let dan op: er zijn er maar weinig die echt voldoende absorberend zijn om het vele uren achter elkaar uit te houden.

Waarom je best niet (enkel) op menstrueel ondergoed vertrouwt

Een dagje festival in de zomer betekent ook vaak veel zon en sterke UV-stralen. Een zonnecrème van goede kwaliteit met een voldoende beschermingsfactor is dan ook van essentieel belang. Houd het bij de hand en smeer je regelmatig in gedurende de dag. Een zonnebril en een hoed of pet zijn ook aan te bevelen (en eventueel een mini-ventilatortje om af te koelen). Een hitteberoerte is een van de meest letsels waarmee EHBO'ers op festivals te maken krijgen. Oordopjes zijn overigens ook erg nuttig om gehoorproblemen zoals oorsuizen te voorkomen.

Wat is de beste zonnecrème?

Begroting & uitgaven

Drankjetons, dure maaltijden, een fancy cocktail of een ijsje om af te koelen... Festivals zijn vaak een duur grapje. Betaal je met je smartphone? Bekijk vooraf ons dossier over betalingen met je smartphone, zodat je je geen zorgen hoeft te maken. Hebt je specifieke vragen over contactloze betalingstechnologie? Lees alles over de NFC-technologie die in polsbandjes op sommige festivals gebruikt worden. 

Betalen met polsbandje met NFC-technologie

Lees ook hoe je jouw betaalkaart en smartphone (met betrekking tot NFC-technologie) goed kunt beveiligen:

Beveilig je betaalkaart en smartphone

Nu we het toch over veiligheid hebben, herinneren wij je er graag aan dat het kopen en doorverkopen van tickets op het internet gereglementeerd is. Geniet van het festival!