Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Dossier

Alles over anticonceptie

29 november 2021
anticonceptie

Voor een meerderheid van vrouwen (en mannen) is de pil het meest voor de hand liggende voorbehoedsmiddel, maar er zijn meer mogelijkheden. In dit dossier geven we een overzicht en sommen we de voor- en nadelen op. Via onze databank van geneesmiddelen kun je ook de prijs ervan terugvinden.

Inleiding

Vrijen zonder kans op een ongewenste zwangerschap of een seksueel overdraagbare aandoening? Dan vetrouw je natuurlijk op anticonceptie om jezelf en je partner te beschermen. Vandaag de dag kun je kiezen uit tal van voorbehoedmiddelen of anticonceptiva zoals hormonale methoden (bv. de pil), intra-uteriene anticonceptiva (bv. het spiraaltje), sterilisatie, barrièremiddelen (bv. condooms) en de natuurlijke methoden (bv. de kalendermethode). Welke methode past het best bij jou?

Onze condoomtest

Mits correct en consequent gebruik beschermen condooms als enige voorbehoedsmiddel tegen zowel zwangerschap als seksuele overdraagbare aandoeningen. Wij stelden 12 rubbertjes op de proef en waren meer dan gerustgesteld. De resultaten vind je in onze koopwijzer.

DUREX ORIGINALS CLASSIC NATURAL
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 10,43 per verpakking
DUREX NUDE
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 12,93 per verpakking
DUREX ORGASM'INTENSE
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 14,26 per verpakking