Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Koopgids

Hoe kiest u een deodorant?

14 december 2016
Deodorants

14 december 2016

Waar moet u op letten bij uw keuze? Welke vragen moet u zich stellen om het meest geschikte model te vinden? In onze aankoopgids vindt u meer uitleg en advies.

“Deodorant” is zonder enige twijfel het woord dat u gebruikt voor het product dat u helpt om de dag okselfris te starten. Maar vandaag de dag is het in de winkel zoeken naar een echte deodorant. Zo'n product bevat alleen stoffen die de transpiratiegeur bestrijden en laat uw oksels daardoor lekker ruiken.

Er worden nu veel meer antitranspiranten aangeboden. Dat zijn eigenlijk deo's met een extraatje: ze laten u lekker ruiken én minder zweten aan uw oksels. De activiteit van de zweetklieren wordt afgeremd door een fijn laagje aluminiumzout en zo kunnen de bacteriën de typische transpiratiegeur niet vrijgeven die ze normaliter veroorzaken.

De drie belangrijkste aspecten die u van een deodorant/antitranspirant verwacht, zijn: geen onwelriekende oksels, geen okselvijvers door overdreven transpiratie en geen vlekken op de kleren.

Let wel! Vergeet niet dat zo’n product slechts een hulpmiddel is. Om de transpiratiegeur te bestrijden volstaat het in de eerste plaats om uw oksels met water en zeep te wassen. Ook het epileren van de oksels helpt, want zo kan het zweet niet aan de haartjes blijven kleven.


Afdrukken Versturen via e-mail