Antitranspiranten en deodorants

Een antitranspirant of deodorant is bijna een onmisbaar cosmetisch product voor dagelijkse hygiëne. Een deodorant bevat alleen stoffen die de transpiratiegeur bestrijden en laat je oksels lekker ruiken. Een antitranspirant is eigenlijk een deo maar laat je minder zweten. Wij hebben verschillende antitranspiranten en deodorants getest en onder andere de werkzaamheid als deodorant of antitranspirant, de milieu-impact, de etikettering en de aanwezigheid van allergenen geanalyseerd.

Bekijk 31 Antitranspiranten en deodorants
Antitranspirant en deodorant

Antitranspirant voor mannen

Antitranspirant spray en roller

Een antitranspirant gaat net zoals een deodorant de geur van je zweet maskeren. Daarnaast legt dit product ook een dun laagje aluminiumzout op je huid, wat de werking van je zweetklieren op die plaats tijdelijk stillegt. De producten die we hebben getest zijn in sprayvorm.

Bekijk 9 antitranspiranten

Antitranspirant voor vrouwen & unisex

Antitranspirant spray en roller

Een antitranspirant gaat net zoals een deodorant de geur van je zweet maskeren. Daarnaast legt dit product ook een dun laagje aluminiumzout op je huid, wat de werking van je zweetklieren op die plaats tijdelijk stillegt. We hebben deze producten getest in de vorm van sprays en rollers.

Bekijk 7 antitranspiranten

Deodorants

deodorants spray

Een deodorant bevat enkel ingrediënten die inwerken op de geur van het zweet. Hij geeft dus een aangename geur onder je oksels, maar vermindert je zweetproductie niet.

Bekijk 15 deodorants
deodorant

Hoe kies je een deodorant of antitranspirant?

Waar moet je op letten bij je keuze? In onze koopgids vind je meer uitleg en advies.

Hoe testen wij antitranspiranten en deodorants?

Meer info