Dossier

Welke streamingdienst past bij jou?

23 februari 2021

Lineair tv-kijken is uit de mode. Dat geldt ook voor films op dvd of blu-ray. Vandaag is video op aanvraag (VOD) en streaming via diensten als Netflix populair. Heb je interesse in zo'n dienst, maar weet je niet welke te kiezen? Wij nemen de voornaamste betalende platformen onder de loep.

Streamz

Streamz is een samenwerking tussen de grootste commerciële mediagroepen DPG Media (VTM) en SBS Belgium (VIER enz.) en de openbare omroep. De VRT besliste om ook deel te nemen aan het Vlaamse alternatief voor de Amerikaanse streamingplatformen, waarbij bepaalde series exclusief eerst op Streamz te zien zullen zijn. Dit zal ook het geval zijn voor content geproduceerd door DPG Media en SBS Belgium. Zo start Streamz met 11 nieuwe fictietitels, maar is er ook een aanbod voor kinderen, tieners en wordt er gewerkt aan een documentaire-aanbod. Verder zal er ook een uitgebreid internationaal aanbod zijn dankzij onder andere een exclusieve samenwerking met HBO. Daardoor zullen series een dag nadat ze in de Verenigde Staten zijn uitgezonden reeds beschikbaar zijn op Streamz.

Je kan per account tot 5 kijkprofielen toevoegen en ook tot 4 schermen tegelijkertijd content streamen. Dit zal je € 11,95 per maand kosten. Voor een vergelijkbaar Netflix Premium-abonnement betaal je € 15,99 per maand. Je kan ook kiezen voor Streamz Plus voor € 8 extra per maand. Dan krijg je jaarlijks 300 recente filmtitels extra aan je catalogus toegevoegd.

Ben je momenteel al Play- of Play More-klant bij Telenet? Dan verandert je huidige abonnement automatisch in een Streamz- of een Streamz Plus-abonnement. Je kan Streamz en Streamz Plus gewoon verder bekijken zoals je gewoon was via je digicorder, digibox, TV-box, Yelo Play-app of TV-app. Je hebt uiteraard ook toegang tot de Streamz-app.

Pluspunten

  • Uitgebreide catalogus met focus op Vlaamse content

Minpunten

  • Prijzig

Tarieven

  • Streamz: € 11,95/maand om met tot 4 schermen tegelijk te kijken

  • Streamz+: €19,95/maand om met tot 4 schermen tegelijk te kijken + 300 extra recente filmtitels per jaar