Dossier

Welke streamingdienst past bij jou?

23 februari 2021

Lineair tv-kijken is uit de mode. Dat geldt ook voor films op dvd of blu-ray. Vandaag is video op aanvraag (VOD) en streaming via diensten als Netflix populair. Heb je interesse in zo'n dienst, maar weet je niet welke te kiezen? Wij nemen de voornaamste betalende platformen onder de loep.

Betalend aanbod via een tv-operator

Sommige digitale tv-operatoren bieden ook een video on demand-service aan.

BeTV

BeTV biedt recente films en themaprogramma‘s aan voor € 24,99/maand. BeTV is beschikbaar via VOO en Telenet.

Eleven Sports Network

Eleven Sports is een sportzender die u kunt bekijken op internet maar die sinds kort ook opgenomen is in het "sportpakket" van de meeste operatoren. U kunt kiezen uit twee kanalen, een voetbalkanaal en een ander kanaal met heel wat sporten (basketbal, handbal, volleybal, wielrennen, tennis, enz.). Elk kanaal heeft een Nederlandstalige en een Franstalige versie.

Meer informatie hier.

Proximus TV

Proximus biedt films en series op aanvraag voor € 9,95 per maand (via de "Proximus Movies & Series Pass") en heel wat sportwedstrijden voor € 16,99 per maand (via "Proximus All Sports"). Sinds december 2014 heeft Proximus ook het aanbod van Netflix opgenomen in Proximus TV (van € 7,99 tot € 15,99/maand).

Meer informatie hier.

Scarlet

Aanbod is quasi identiek aan dat van Proximus met een reeks films en series voor € 9,95 per maand (Proximus Movies & Series Pass) en heel wat sportwedstrijden voor € 16,99 per maand (Proximus All Sports). 

Meer informatie hier.

SFR

Met zijn pakket Be Addict biedt SFR een catalogus van 305 films en 24 series via 8 themakanalen.

Meer informatie hier.

Telenet

Telenet biedt heel wat pakketten aan haar abonnees in Vlaanderen en enkele Brusselse gemeenten: Play, Play More et Play Sports. Play en Play More zijn betaalpakketten voor series en films, de abonnementskost per maand varieert van € 11,95 tot € 24,95. Play Sports biedt je toegang tot heel wat sportwedstrijden en dit voor een maandelijkse abonnementskost vanaf € 19,95 per maand. Indien je als niet-Telenet klant toch van de content van Play Sports wilt gebruik maken, dan kan dat via Play Sports GO!. De kostprijs van het maandabonnement bedraagt dan € 29,40. Je kan ook een dagpas (€ 9,95) of weekendpas (€ 11,95) nemen.  

Meer informatie hier.

Voo

Voo biedt heel wat pakketten aan haar abonnees in Wallonië en enkele Brusselse gemeenten:Family Fun, Discover More, BeTV, VOO World, VOO Sport World et Bouquet Disney Cinema. De maandelijkse abonnementskosten voor de verschillende pakketten variëren tussen € 4,90 en € 24,99. Family Fun, Discover More en BeTV zijn voornamelijk gericht op exclusieve content van zenders, series en films. VOO Sport en VOO Sport World zijn gericht op nationale en internationale topwedstrijden en Disney Cinema biedt exclusieve Disney content aan zoals series en films.

Meer informatie hier.