Dossier

Welke streamingdienst past bij jou?

23 februari 2021

Lineair tv-kijken is uit de mode. Dat geldt ook voor films op dvd of blu-ray. Vandaag is video op aanvraag (VOD) en streaming via diensten als Netflix populair. Heb je interesse in zo'n dienst, maar weet je niet welke te kiezen? Wij nemen de voornaamste betalende platformen onder de loep.

Apple TV+

Apple TV+ werd eind 2019 bij ons gelanceerd door het bedrijf Cupertino en ligt tot nu toe niet goed in de markt bij de tv-kijker. De reden ? Een zeer pover aanbod!

Er zijn slechts een handvol films en series beschikbaar waardoor de streamingliefhebber al snel op zijn honger zit. Een abonnement is niet duur, maar echt interessant is het op dit moment niet. Apple beweert dat zijn streamingdienst wereldwijd 10 miljoen abonnees telt. Maar dit aantal wordt mogelijk alleen maar bereikt omdat je bij aankoop van een Apple-product een jaar lang gratis kunt genieten van het streamingaanbod op Apple TV+.

Naar verluidt is Apple wel van plan om zijn catalogus binnenkort uit te breiden. Zo kan het platform misschien in de toekomst wel aantrekkelijker worden en concurreren met de grote spelers op de streamingmarkt.

Pluspunten

  • Aantrekkelijke prijs

Minpunten

  • Een extreem beperkt aanbod (minder dan 50 films en series)
  • Geen Android-app

Tarieven

  • Maandelijks: € 4,99

  • Gratis abonnement van 1 jaar mogelijk na aankoop van een Apple-product (en op aanvraag)