Dossier

Welke streamingdienst past bij jou?

11 september 2020

Lineair tv-kijken is uit de mode. Dat geldt ook voor films op dvd of blu-ray. Vandaag is video op aanvraag (VOD) en streaming via diensten als Netflix populair. Heb je interesse in zo'n dienst, maar weet je niet welke te kiezen? Wij nemen de voornaamste betalende platformen onder de loep.

Disney+

Disney+ is vanaf 15 september beschikbaar in België en zal proberen zijn weg te vinden in de steeds competitiever wordende streamingmarkt. De dienst was al sinds begin 2019 beschikbaar in de VS. Nu krijgen eindelijk ook Belgische fans toegang tot het aanbod aan animatie en andere films. Door zijn originele producties aan te bieden probeert Disney+ concurrent Netflix van zijn troon te stoten. Zo vind je er de grote klassiekers (Bambi, Assepoester, Sneewwitje …), Disney-films voor het grote publiek, Pixar-producties, National Geographic-documentaires, Star Wars- en Marvel-films … Bovendien heeft Disney recent 21st Century Fox overgekocht, wat zal resulteren in een nog uitgebreider aanbod.

Betekent dit dat Disney+ een uitgebreider aanbod heeft dan Netflix of Prime Video? Vooralsnog is dat niet het geval. Daartegenover staat dat je een pak minder betaalt dan bij de concurrentie: € 6,99 per maand voor een abonnement waarmee je tot 4 schermen tegelijk kunt gebruiken. Bij Netflix betaal je voor een vergelijkbaar abonnement € 15,99. Met het basis Netflix-abonnement van € 7,99 kun je slechts met 1 scherm kijken.

Ouders kunnen desgewenst aparte profielen voor hun kinderen aanmaken zodat ze enkel toegang krijgen tot kindvriendelijke inhoud.

Pluspunten

  • De kracht van Disney-klassiekers en andere beroemde en exclusieve inhoud
  • Agressieve prijszetting

Minpunten

  • Momenteel een minder divers aanbod dan bij Netflix

Tarieven

  • Maandelijks: € 6,99

  • Jaarlijks: € 69,99