Getuigenis

De broodtrommel van Tom (5 jaar)

07 september 2022
een gezonde en evenwichtige brooddoos om terug naar school te gaan

De lunch van Tom, die nog op de kleuterschool zit, is zeer onevenwichtig en helemaal niet in overeenstemming met de voedingsbehoeften van zijn leeftijd. Onze experts gaan dit rechtzetten. 

VOOR

Een hamburgerbroodje met américain préparé, een Actimel 0% met aardbeien en nog een melkdrankje met aardbeiensmaak. 

Sleep de middelste balk om het verschil te zien tussen de twee lunchtrommels.

NA

Een volkoren hamburgerbroodje met zelfgemaakte kipsalade, komkommer, worteltjes, 6 aardbeien, halfvolle melk. Vergeet de drinkbus met water niet, om goed gehydrateerd te blijven.

 

Wat is er veranderd?

Het oorspronkelijke brood wordt vervangen door een volkorenversie (je kunt ook voor bruin of meergranenbrood kiezen). In plaats van de préparé geven onze deskundigen de voorkeur aan een zelfgemaakte salade met kip of tonijn, bekijk hier de recepten daarvoor. Een plakje biologische kipfilet of vegetarisch broodbeleg is ook een optie.

Vergelijk vegetarische spreads

Het is je misschien ook opgevallen dat een van de twee melkdranken is verdwenen, één is namelijk genoeg. Liefst kies je een drankje zonder al te veel suiker, maar ook niet met te veel zoetstoffen, zoals het geval was bij de Actimel 0%. Onze deskundigen kozen ervoor een kleine halfvolle melk toe te voegen. Ze voegden ook groenten toe, waaraan het in de brooddoos van Tom nog ontbrak.

Bekijk alle brooddozen