Getuigenis

De brooddoos van onze jongste dochter Charlotte (4,5 jaar)

24 augustus 2022

Net als veel andere kinderen, is Charlotte verzot op smeersels voor op brood. In haar geval is het speculoos, maar chocopasta doet het ook goed. Onze experten doen enkele kleine aanpassingen zodat haar brooddoos evenwichtiger is en beter aan haar voedingsbehoeften voldoet.

"Voor haar schoollunch houdt Charlotte alleen van boterhammen met speculoospasta. Om te proberen haar brooddoos goed te vullen, voegt mama of papa een beetje hesp of groente (wortel, komkommer...) toe en een toetje, bij voorkeur zelfgemaakt (koekje, wafel, gesneden fruit). Een flesje fris water maakt de maaltijd compleet."

VOOR

Dit is wat Charlotte (4,5 jaar) graag in haar brooddoos heeft: een zachte sandwich gevuld met speculoospasta, 2 plakjes hesp, een paar worteltjes en een zelfgemaakte wafel. Als drinken neemt ze een drinkbus met water mee.

 

 

Beweeg de balk en bekijk het verschil tussen een minder gezonde en gezondere brooddoos.

NA

Dit is hoe onze twee voedingsexperten voorstellen de inhoud van Charlottes brooddoos te verbeteren: 2 sneetjes volkorenbrood met verse smeerkaas (Philadelphia-stijl) met een drupje honing ter vervanging van de zoete speculoos, en een stukje kaas (bijvoorbeeld brie). We houden vast aan het idee van de worteltjes, die een gezonde keuze zijn. We voegen daar 3 kerstomaatjes van verschillende kleuren aan toe en een paar schijfjes komkommer en aardbeien.

Wat is er veranderd: 

De hesp wordt vervangen door kaas en groenten, terwijl het favoriete smeersel van Charlotte wordt vervangen door verse kaas die licht is gezoet met honing (of jam, als je kind dat liever heeft). Tot slot, het dessert in de vorm van gebak (wafels, koekjes, frangipane, enz.) wordt best systematisch vervangen door een stuk gesneden fruit. Als laatste verandert de zachte sandwich, die best slechts af en toe gegeten wordt, worden vervangen door sneetjes volkorenbrood voor de vezels.

Bekijk andere brooddozen