Dossier

Terug naar school? Kies een gezondere inhoud van de brooddoos van je kinderen

24 augustus 2022
Een gezonde en evenwichtige brooddoos voor de kinderen terug naar school

Het is tijd om terug naar school te gaan! Wil je dit jaar beginnen met nieuwe eetgewoontes die gezonder zijn voor je kinderen? Ons #Foodswap platform geeft je de handvaten om de brooddoos van je kind eens goed onder de loep te nemen. 
 
Glass.Mapper.Sc.Fields.Image
Véronique Demierbe
Food expert
De gezondheid van je kind hangt ook af van de inhoud van de brooddoos. Elke dag een gezonde en evenwichtige lunch samenstellen is al een goede eerste stap

Véronique en Nathalie, twee van onze voedingsexperts, zullen de lunch van je kinderen eens goed inspecteren aan het begin van dit nieuwe schooljaar.

Deze operatie heeft de codenaam #Foodswap (letterlijk "voedselruil") gekregen. Waarom? Het doel is een of meerdere ingrediënten die normaalgesproken in de brooddoos van je kind zit, te vervangen voor een gezonder of evenwichtiger alternatief. Het is een klein stapje in de goede richting en kan helpen om het hele jaar door gezonder te eten.

Hier is een voorbeeld van hoe onze experts de brooddoos van de jonge Charlotte hebben verbeterd:

Charlotte's brooddoos voor & na

 

Zonder stress of veel geld

Het begin van het schooljaar kan aanvoelen als een stressvolle periode. Het is niet nodig om je druk te maken over het voorbereiden van de lunch voor het hele gezin.

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Wij laten je zien hoe het beter kan, zonder veel tijd of geld te besteden aan eten, vooral in deze tijden van de energiecrisis.

Op ons foodswap-platform vind je ook tips over hoe je je lunch vers kunt houden en hoe je je ecologische voetafdruk kunt verkleinen door minder afval te produceren.

Maak een foto van je brooddoos en lunch gezonder

Naar ons platform "een evenwichtige brooddoos"