Getuigenis

De brooddoos van Nathanaël (16 jaar)

24 augustus 2022

Hij is de oudste onder onze getuigen: kan Nathanaël van 16 jaar een voorbeeld zijn voor de jongsten? De jongeman heeft volgens onze experten alles tamelijk goed voor elkaar, maar er zijn toch een aantal dingen die beter kunnen. Laten we eens kijken naar de inhoud van zijn doos...

"Hier is de inhoud van Nathanaël's brooddoos: 3 sneetjes zelfgebakken brood met gezouten boter: één met tomaat en Leerdammer kaas, de tweede met tomaat en Maredsouskaas en de derde met tomaat en Gouda. Een lunch aangevuld met een 75 cl. waterfles".

VOOR

Dit is dus wat Nathanaël tussen de middag eet: 3 witte boterhammen, elk met tomaten en een plakje Leerdamer, Maredsous en Gouda. Hij drinkt water.

Welk drinken mee naar school?

 

Beweeg de balk en bekijk het verschil tussen een minder gezonde en gezondere brooddoos.

NA

De (licht) gewijzigde versie door onze experten: 3 sneetjes volkorenbrood met margarine, elk belegd met twee plakjes tomaat en respectievelijk Leerdamer, Maredsous en Goudse kaas. We voegen 6 cherry tomaten en komkommer toe.

Wat is er veranderd?

Zelfgebakken brood? Helemaal goed, maar onze deskundigen raden volkoren- of meergranenbrood aan in plaats van wit brood om voldoende vezels, vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

De gezouten boter wordt ook vervangen door plantaardige margarine (in plaats van dierlijk vet). Tot slot hebben onze deskundigen een extra portie groenten toegevoegd, omdat hij die lekker lijkt te vinden en om zijn lunch nog wat evenwichtiger te maken. Aangezien hij een kaasliefhebber is, stellen wij voor dat hij andere kazen ontdekt in onze vergelijker:

Vergelijk jonge kaas

Wil je andere inhoud van brooddozen zien om inspiratie op te doen voor je kinderen? Bekijk ons platform:

Bekijk andere brooddozen