Getuigenis

De brooddoos van Pierre (14)

31 augustus 2022
Een gezonde en evenwichtige brooddoos voor op school

Pierre is een niet veeleisende tiener die goed zijn lievelingssmaken kent en niet veel meeneemt naar school. Laten we eens kijken hoe we zijn dagelijkse brooddoos een beetje kunnen opleuken... 

« Pierre, 14 jaar, eet meestal zachte sandwiches met ham, kaas of kip curry. Een keer per week gaat hij naar buiten om zijn lunch te kopen. Hij neemt geen snacks of dessert mee. Ik vind het een schande dat er geen koelkast op school is (niet voor de kinderen tenminste...) », zegt zijn moeder.

Voedsel goed bewaren is inderdaad belangrijk als het warm is en je nog lang moet wachten tot het lunchtijd is. Wij geven tips om je boterhammen vers te houden

VOOR

In de brooddoos van Pierre vinden we: 2 zachte sandwiches met boter, de ene met een plakje hesp, de andere met een plakje kaas.

Beweeg de balk en bekijk het verschil tussen een minder gezonde en gezondere brooddoos.

NA

Onze twee voedingsdeskundigen adviseren om de lunch van Pierre als volgt om te toveren: 2 broodjes met zaden met margarine, 1 plakje ham en 1 plakje Goudse kaas. We voegen 5 rode kerstomaatjes, 4 stukjes komkommer en 3 zwarte olijven toe.

Vergelijk jonge kaas

Wat is er veranderd ?

Het is beter de zachte sandwiches te bewaren voor speciale gelegenheden en de voorkeur te geven aan brood dat rijker is aan volkoren granen. Voor Pierre hebben we bijvoorbeeld lekkere broodjes met zaden gekozen.

Onze deskundigen voegen een vleugje vezels en vitamines toe door groente toe te voegen waaraan het in Pierre's lunch ontbrak: een paar tomaatjes, komkommer en olijven. Zwarte olijven leveren omega-6 vetzuren. Als drinken geven we hem een drinkbus met water.

Aangezien Pierre ook af en toe van kip curry houdt, kun je hem verrassen met een zelfgemaakte kip mayonaise salade met een vleugje kerrie? Snel en makkelijk met onze video waarin we stap-voor-stap het recept uitleggen.

Terug naar de andere brooddozen