Nieuws

Zelfgemaakte kip- of tonijnsalade voor heerlijke sandwiches

30 augustus 2022
Zelfgemaakte salades voor een gezondere brooddoos

Smullen je kinderen van « kipsalade » of « tonijnsalade » op hun boterhammen tijdens de lunch ? Waarom probeert je ze niet zelf te maken om additieven en andere onnodige ingrediënten te vermijden ? Met onze recepten in foto's, is het snel en gemakkelijk !

Kant-en-klare industriële salades zijn zeker praktisch, maar hebben geen al te beste voedingswaarden. Ze bevatten vaak meer saus (mayonaise) dan hoofdingrediënten (stukjes kip of tonijn) - omdat dat goedkoper is - en veel additieven en conserveringsmiddelen. We hebben het getest met in de supermarkt gekochte hummus: het aantal ingrediënten was fenomenaal.

Gezondere broodjes in de brooddoos

Door zelf salades te maken, zijn we zeker van wat we onze kinderen geven en wordt het voedingsevenwicht beter gerespecteerd (minder vet, met name omdat we de mayonaise "aanlengen" met magere yoghurt of verse kaas). Het kost niet veel tijd en dankzij onze video's kan je zien dat het heel eenvoudig is.

Smeer het op volkorenbrood - of meergranen voor kinderen die niet van donker brood houden - en het is een perfecte lunch. Op zoek naar een exotisch tintje? Voeg een beetje curypoeder toe aan de kipsalade om kipcurry te maken.

Tonijnsalade recept

 

Kipsalade recept

 

naar ons platform "een evenwichtige lunchbox"