Getuigenis

De brooddoos van Enalya (8 jaar)

23 augustus 2022

Enalya houdt van groente en zij eet ook dagelijks fruit, wat een goede zaak is. Meestal is haar brood belegd met vleeswaren en neemt ze ook een 4-uurtje. Onze experts namen haar brooddoos onder de loep en passen deze een beetje aan.
"In Enalya's brooddoos zitten vandaag melkbroodjes belegd met kip, maar ook cherrytomaatjes en een minikomkommer. Er zit ook een appel in haar brooddoos en voor haar middagsnack, kleine zelfgemaakte mueslibolletjes en een gebakje. Als extraatje, een paar Japanse snacks gemaakt van nori (zeewier) vellen".

VOOR

Dit is de lunch nu van de 8-jarige Enalya: 2 briochebroodjes met kipfilet, rode kerstomaatjes, minikomkommer, 1 appel en een kleine frangipane.

 

Beweeg de balk en bekijk het verschil tussen een minder gezonde en gezondere brooddoos.

NA

Onze voedingsdeskundigen stellen voor Enalya's lunch - die al vrij evenwichtig is - op deze manier te verbeteren: 2 sneetjes volkorenbrood met biologische kipfilet. We houden de rode cherrytomaatjes, de komkommer en de appel, schrappen het gebakje en voegen daar een kleine hoeveelheid rozijnen aan toe. Als drinken, een drinkbus met water.  

Wat is er veranderd?

De twee snacks - één met muesli (zelfgemaakt) en de andere met nori-zeewier (uit de afdeling "wereldkeuken") - werden niet in aanmerking genomen omdat zij niet voor alle ouders gemakkelijk toegankelijk zijn. De frangipane, die niet nodig is omdat ze volgens onze deskundigen "te veel" is, wordt vervangen door rozijnen, waarvan de suikers natuurlijk zijn en niet industrieel toegevoegd zoals in het kleine gebakje.


Stop met suiker, lees ons advies

De melkbroodjes worden vervangen door ongeraffineerde granen, oftewel volkorenbrood, dat beter is voor de darmgezondheid.

Bekijk andere brooddozen