Nieuws

Een nieuwe auto kopen? Je auto verkopen?

13 januari 2023
gezin kiest een auto

Volg onze leidraad en ontdek welke stappen je het best zet als je een auto wilt kopen of verkopen. Of misschien is autodelen meer iets voor jou? We helpen je op weg.

Vind de juiste route naar jouw nieuwe auto of naar een vlotte verkoop

Denk je eraan om een nieuwe auto te kopen? Of ben je misschien al je gewoontes op het vlak van mobiliteit in vraag aan het stellen? Want misschien is een nieuwe auto geen must, maar kun je je behelpen met deelauto’s of met het openbaar vervoer?

Of wil je je auto verkopen? Ook dan zijn er heel wat vragen te beantwoorden en stappen te zetten.

De stappen in jouw beslissingsproces

In onderstaande tool hebben we alle stappen die je in je beslissingsproces kunt zetten op een rijtje gezet. Zo maak je op het einde van de rit de juiste keuze.

 

De juiste brandstof voor je nieuwe auto

Ben je zeker dat je een nieuwe auto nodig hebt? De keuze van de brandstof is niet meer zo eenvoudig als vroeger. Naast benzine en diesel kun je nu ook kiezen voor een hybride, een plug-in-hybride of een volledig elektrische auto. Jouw gewoontes op het vlak van vervoer leiden je naar de juiste keuze.

Doe de brandstoftest

Een tweedehands auto kopen

Een tweedehands auto kan altijd interessant zijn. Toch zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Lees er alles over in ons dossier.

Naar het dossier tweedehands auto kopen

Je auto verkopen

Wil je je auto verkopen? Dan hebben we alle aandachtspunten opgelijst in ons dossier.

Naar het dossier auto verkopen