Nieuws

Besparen op reizen tijdens crisis

07 juni 2022
besparen reizen energie

Heb jij bespaard op sociale activiteiten dit jaar? Of misschien je vakantieplannen gewijzigd? Uit onze enquête blijkt dat ruim de helft van de Belgen hun consumptiegedrag rond vrije tijd en cultuur sinds 2022 heeft aangepast. Waarop hebben zij bezuinigd? Bekijk onze video!

Dat de prijzen de pan uit rijzen hoeven je hopelijk niet meer te vertellen. Wij wilden weten hoe de consument er financieel gezien voor staat en waar zij op besparen in deze barre tijden. In onze recente representatieve enquête onder 1.000 Belgen, vroegen wij waar zij het meest op besparen. Uit die cijfers blijkt dat dat 58% heeft bespaard op vrijetijd en cultuur in 2022.

Uit onze cijfers blijkt dat voornamelijk mensen in een moeilijke financiële situatie hebben bespaard op vrije tijd en cultuur. Maar liefst 77% van hen bezuinigde op vakanties, musea en pintjes op het terras. In tegenstelling tot de mensen die er financieel veel rooskleuriger voor staan, van hen bespaarde slechts 34% op vrijetijdsbestedingen. 

De meeste mensen hebben bezuinigd op sociale activiteiten zoals op café en restaurant gaan, in totaal gaf 26% aan hierop te hebben bespaard. Maar ook 20% van onze respondenten heeft aangegeven dat zij hun vakantieplannen hebben veranderd.

 

Wij gingen de straat op en vroegen de mensen of zij zich hierin konden herkennen:  

 

Wil je toch graag op vakantie deze zomer? Neem dan zeker een kijkje op ons reisplatform, zodat je de meest verstandige (en goedkope) keuzes kan maken. Bekijk al onze tips over:

Veelgestelde vragen over reizen

Geen grote reisplannen, maar wel een festival gepland deze zomer? Bekijk de ultieme festivalchecklist