Dossier

Onze tips om goedkoper te reizen

19 maart 2019
Wat kun je doen om goedkoper te reizen?

Reizen kost geld. Maar dankzij de tips die we verzamelden kun je toch een aantal goedkopere oplossingen zoeken, ongeacht je bestemming of manier van reizen.

Inleiding

Deze keer focussen we niet op de juridische bescherming of op mogelijke reacties bij geschillen tijdens je reis of vakantie. Wel kijken we naar manieren om je verblijf (in België of in het buitenland) zo goedkoop mogelijk te plannen en te boeken.

Onze onderzoeken toonden het nut van deze tips aan. Let op: de vermelde koopwijzers, websites, agentschappen en dergelijke zijn niet onderworpen aan uitgebreide tests, vergelijkingen of evaluaties. De geciteerde namen dienen enkel als voorbeeld. Het gaat dus niet per se om sites of ondernemingen die we aanbevelen.

Op de volgende pagina's ontdek je al onze tips, in functie van je manier van reizen:

Wees waakzaam tijdens de boeking

Tegenwoordig kun je via het internet in enkele muisklikken een reis boeken. Eenvoudig, snel en zonder tussenschakels. Hou er echter wel rekening mee dat het zelfs bij .be-domeinnamen niet per se om een Belgische aanbieder gaat. In het geval van een buitenlandse aanbieder kan de wetgeving verschillen van de Belgische, zeker als je een reis boekt buiten de EU. Dat betekent dat eventuele klachten dus mogelijk in het buitenland of volgens buitenlands recht moeten worden afgehandeld.

Heeft er zich een probleem voorgedaan? Werd je vlucht geannuleerd? Ben je je bagage kwijt? Ben je het slachtoffer van een staking? Komt het hotel niet overeen met het hotel dat je boekte? Bel ons contactcenter, wij staan voor je klaar.

BEL ONS OP 02 892 35 89

Een geschil?

Leg samen met ons klacht neer. Wil je klacht neerleggen met opvolging door Test Aankoop? Gebruik onze online klachtenbox. Ons formulier helpt je door alle belangrijke stappen om je klacht te formuleren.

Naar onze klachtenbox

Inleiding

Exclusief voor leden

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer !


Ik ontdek Test Aankoop!