Nieuws

Neem ik beter een extra verzekering nu ik op reis wil?

19 april 2021

Reizen mag weer. Veel mensen kijken vooruit naar de zomervakantie en maken voorzichtig plannen. Is het een goed idee om een annulatieverzekering te nemen voor het geval  de reis toch nog in het water valt?

Anne Moriau, onze reisexpert die we in de video hieronder aan het woord laten, is duidelijk: nee, een extra verzekering helpt niet om een reis te annuleren als gevolg van de coronacrisis.

Annulatieverzekeringen bieden meestal geen dekking tegen een epidemie, quarantaine, lockdown of reisverbod. Maar dat betekent niet dat er geen uitweg bestaat. Je kutn daar meer over lezen in ons dossier met de meest gestelde vragen over reizen in tijden van corona

naar de meest gestelde vragen over reizen

Voor meer details over contracten voor reisbijstand verwijzen we je graag naar ons dossier Coronavirus: 5 vragen over reisbijstand en annulatieverzekering.

NAAR HET DOSSIER OVER REISBIJSTAND

Meer info?

Heb je nog vragen over reizen tijdens de coronapandemie, bel dan naar onze gratis hulplijn 0800 29 510. Dat kun je elke werkdag van 9 tot 18 uur (op vrijdag tot 15.45 uur).

bel de hulplijn

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/05/2021

wij hadden op 3/52021 een vlucht naar Portugal geboekt met Ryanair. aan de incheckbalie werden we geweigerd omdat onze PCR test - die uiteraard negatief was- niet de vermelding ‘RT’PCR had. Het labo in Antwerpen (Middelheim) bevestigde dat dat identiek was aan de test die wij hadden laten afnemen, maar zij vermelden dat niet op het resultaat. Na 3 uur kregen we dan eindelijk een aangepaste versie, te laat om nog te vertrekken. Blijkbaar is R de enige vliegmaatschappij die deze regel oplegt. Kan dat zomaar terwijl een labo bevestigt dat dat hetzelfde is?

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/05/2021
, Gereageerd:

Hallo Therese, jammer dat je reis niet is doorgegaan omwille van formaliteiten. Wil je weten wat je rechten in deze zijn, dan kan je best onze advocaten contacteren op het nummer 080029510 (elke werkdag tot 18u, vrijdag tot 15u45). Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/04/2021

Het heeft weinig zin om een annuleringsverzekering te nemen, omdat de meeste hotels en b&b's bijna allemaal zelf een gratis annuleringsmogelijkheid aanbieden.