Dossier

Vertraging, annulatie... Verloopt je vlucht niet zoals verwacht?

18 juni 2018
reizen vertraging trip

18 juni 2018
Is je vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Is het vertrekuur gewijzigd en komt dat niet goed uit? Wens je zelf een vlucht te annuleren? Wij leggen uit wat je rechten zijn.

Inleiding

De reis naar je eindbestemming loopt niet altijd op wieltjes, zeker niet als je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt. Een vertraagde vlucht kan leiden tot een financieel verlies wanneer een reiziger bijvoorbeeld een aansluitende vlucht mist of niet op tijd aankomt voor een reeds betaalde activiteit.

In sommige gevallen kun je rekenen op compensaties van de door jou gekozen luchtvaartmaatschappij. Dit gaat dan van minimale dienstverleningen zoals verfrissingen en maaltijden of toegang tot informatie, tot ook financiële compensaties. In theorie moeten de luchtvaartmaatschappijen je informeren over je rechten, maar dat gebeurt niet altijd. Zo weten sommige reizigers niet eens dat ze bijstand of een compensatie kunnen eisen.

Het goede nieuws is dat er volgens een studie een sterke stijging is van de klachten tegen luchtvaartmaatschappijen! Dit is omdat consumenten beter geïnformeerd worden over hun rechten dankzij de missie die wij bij Test Aankoop verderzetten.

Ben je benadeeld? 

Wij kunnen je helpen


Afdrukken Versturen via e-mail