Dossier

Verloopt je vlucht niet zoals verwacht?

23 december 2021
reizen vertraging trip

Is je vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Is het vertrekuur gewijzigd en komt dat niet goed uit? Wens je zelf een vlucht te annuleren? Wij leggen uit wat je rechten zijn.

Inleiding

De reis naar de eindbestemming verloopt helaas niet altijd zoals verwacht, vooral in geval van overboeking, staking, als je vliegtuig vertraging heeft is of eenvoudig wordt geannuleerd.

Een vertraagde vlucht kan leiden tot financiële verliezen, vooral wanneer reizigers een aansluiting missen of niet op tijd aankomen voor een reeds betaalde activiteit.

In sommige gevallen kun je een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij verwachten. Minimale diensten zoals verfrissingen of toegang tot informatie, maar ook financiële compensatie. 

In theorie moeten de luchtvaartmaatschappijen je over deze regels informeren, maar dit gebeurt niet altijd.

Dat is de reden waarom we in dit dossier uitgebreid antwoord geven op vragen over je rechten in geval van problemen met een vlucht.

Wij kunnen je helpen

Laat je rechten respecteren. Zit je met een probleem, dan kun je elke werkdag gratis bellen naar onze reishulplijn op het nummer 0800 29 510, tussen 9 en 18 uur.

BEL DE GRATIS REISHULPLIJN