Dossier

Welke autoverzekering kiezen?

14 mei 2018
Soorten autoverzekering

14 mei 2018
Je hebt een nieuwe wagen gekocht en je weet niet welke autoverzekering je moet kiezen? Geen paniek, wij leggen je alles uit! Zo ben je zeker dat je goed beschermd bent.

Soorten autoverzekering

Je bent verplicht om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid te nemen. Daarbovenop kun je een verzekering nemen voor jouw auto en extra verzekeringen voor een ruimere bescherming.

Vergelijk autoverzekeringen

3 soorten autoverzekering

  • Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA): de BA is verplicht en dekt alle lichamelijke en materiële schade die een derde kan oplopen door een ongeval waarbij jij in fout bent. Bijvoorbeeld de medische kosten die een andere bestuurder heeft omdat jij hem hebt aangereden. 
  • Mini-omnium: dit is een extra verzekering bovenop je verplichte autoverzekering BA voor schade aan je auto door brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met een dier. 
  • Full omnium: deze extra verzekering biedt de ruimste bescherming voor schade aan je auto. Je bent dan gedekt als je schade hebt door brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijding met een dier of als je bij een ongeval aansprakelijk bent of de enige betrokkene bent. Bijvoorbeeld omdat je tegen een andere auto of een paaltje bent gereden.
 

WAARBORGEN

Verplichte BA

BA + mini-omnium

BA + full omnium

Schade aan derden
(als je aansprakelijk bent)

X

X

X

Brand

X X

Diefstal

X X

Glasbreuk

X X

Natuurkrachten

X
X
 Aanrijding met een dier   X X
 Materiële schade     X 
 Vandalisme     X

3 extra verzekeringen

  • De bestuurdersverzekering dekt je lichamelijke schade als je zelf verantwoordelijk bent voor een ongeval of als je de enige betrokkene bent. 
  • Een rechtsbijstandsverzekering helpt je met informatie en adviezen om een geschil te regelen. Als je belangen moeten verdedigd worden, zal die verzekering ook tussenkomen om de kosten te dekken.
  • Een bijstandsverzekering helpt je als je autopech hebt of medische bijstand nodig hebt.

Hulp nodig om een goede autoverzekering te kiezen?

Vergelijk autoverzekeringen