Dossier

Welke autoverzekering voor je elektrische auto?

13 januari 2020
Autoverzekering voor je elektrische auto

De elektrische auto is in opmars. Goed voor het milieu en een stuk voordeliger in dagelijks verbruik, maar de autonomie en de prijs zijn vandaag nog een struikelblok. En wat met de autoverzekering bij een elektrische auto? We zetten alles op een rij.

Zorg voor een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid

Als je op de openbare weg rijdt, moet je altijd een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) hebben. Die zal de schade van de tegenpartij betalen als je een ongeval veroorzaakt. Goed om te weten:

  • Veel elektrische wagens zijn stadswagens en doen dus niet zo veel kilometers per jaar. In zo’n geval kan een goedkopere kilometerverzekering interessant zijn.
  • Heel wat verzekeraars geven korting voor auto’s met een lage CO2-uitstoot. Dat kan oplopen tot zo’n 30%.

Weet dat je bij sommige verzekeraars enkel een elektrische wagen kunt verzekeren als je eigenaar bent van de batterij. Leasen of huren kan dan niet.

Met een omniumverzekering speel je op veilig

Een elektrische auto is een dure investering. Een full omniumverzekering is dan verstandig om schade aan jouw auto te dekken. Kies je een dure elektrische auto? Hou dan rekening met de volgende elementen:

  • De premie voor je omniumverzekering zal hoog zijn omdat die samenhangt met de waarde van je auto.
  • Sommige verzekeraars vragen om een trackingsysteem te installeren zodat de auto op afstand kan gevolgd worden bij diefstal.
  • Soms wordt de franchise verhoogd. Dat betekent dat je bij een schadegeval een groter deel van de schade zelf moet betalen. 

Overweeg aanvullende verzekeringen

Met een elektrische wagen is het natuurlijk mogelijk dat je batterij plat is. Daarom is het geen slecht idee om een bijstandsverzekering te nemen. De verzekering zal dan zorgen dat je wagen getakeld wordt.

Net zoals bij andere auto’s kunnen ook deze bijkomende verzekeringen interessant zijn:

Op zoek naar een goede verzekering voor je elektrische auto?

Doe een prijsaanvraag voor je autoverzekering