Dossier

Digitale woordenlijst

13 augustus 2019
Woordenlijst Test Connect

13 augustus 2019
Verdwaald in de jungle van digitale termen? Test Connect biedt een verklarende woordenlijst van de voornaamste technische termen uit het magazine. Kies een letter en klik op het woord in kwestie om de definitie te lezen. Klik daarna op "Terug naar begin" om een andere term te kiezen.

#

 

 

2,4 Ghz-band

 

Eén van de frequentiebanden in een wifinetwerk via dewelke routers en draadloos aangesloten apparaten kunnen communiceren. Deze frequentieband is erg druk omdat hij ook wordt gebruikt door babyfoons, bluetooth- en vele andere apparaten. Daarom gebruiken vele wifitoestellen naast de 2,4 GHz-band ook de 5 GHz-band, die veel minder storingsgevoelig is.

 

3G/4G


Gsm-netwerk van je provider dat je smartphone of tablet toegang geeft tot mobiel internet. 4G is sneller dan 3G.

 

4K


Wordt ook Ultra HD genoemd en is momenteel de hoogste beeldresolutie op de consumentenmarkt voor tv’s, camera’s en computerschermen. Heeft Full HD een resolutie van 1920x1080 pixels, dan bedraagt die bij 4K minstens 3840x2160 pixels. Een 4K videocamera legt bv. 4 keer zoveel pixels vast – en is dus ook 4 keer scherper – dan een camera die maximaal in Full HD filmt.