Dossier

Digitale woordenlijst

19 april 2021
Woordenlijst Test Connect

Verdwaald in de jungle van digitale termen? Test Connect biedt een verklarende woordenlijst van de voornaamste technische termen uit het magazine. Kies een letter en klik op het woord in kwestie om de definitie te lezen. Klik daarna op "Terug naar begin" om een andere term te kiezen.

#

 

 

32/64 bits

 

De manier waarop de processor van een computer gegevens verwerkt. De 64 bits-versie van Windows verwerkt grote hoeveelheden informatie effectiever dan een ouder 32 bits-systeem.

 

2,4 Ghz-band

 

Eén van de frequentiebanden in een wifinetwerk via dewelke routers en draadloos aangesloten apparaten kunnen communiceren. Deze frequentieband is erg druk omdat hij ook wordt gebruikt door babyfoons, bluetooth- en vele andere apparaten. Daarom gebruiken vele wifitoestellen naast de 2,4 GHz-band ook de 5 GHz-band, die veel minder storingsgevoelig is.

 

3G/4G


Gsm-netwerk van je provider dat je smartphone of tablet toegang geeft tot mobiel internet. 4G is sneller dan 3G.

 

4K


Wordt ook Ultra HD genoemd. Zeer hoge beeldresolutie voor tv’s, camera’s en computerschermen. Heeft Full HD een resolutie van 1920x1080 pixels, dan bedraagt die bij 4K minstens 3840x2160 pixels. Een 4K videocamera legt bv. 4 keer zoveel pixels vast – en is dus ook 4 keer scherper – dan een camera die maximaal in Full HD filmt.

 

 

Community

Communicatie & multimedia

community

Gerelateerde discussies