Dossier

Wat moet je doen bij een lekke band?

22 juni 2017
lekke band

Je bent in een spijker gereden en staat op de pechstrook met een lekke band. Wat nu? Het simpelste is een pechdienst bellen, maar er zijn nog heel wat andere opties, de ene al wat eenvoudiger dan de andere.

Wat zijn je opties als je met een lekke band aan de kant van de weg staat? Dat hangt af van het type van banden dat onder jouw wagen staat en welk reparatiemateriaal je aan boord hebt. Met runflatbanden kun je nog een heel eind gewoon doorrijden, met een reservewiel komt de krik eraan te pas en met een reparatieset met of zonder compressor kun je kleine gaatjes voorlopig dichten zonder het wiel te demonteren. Alle methoden hebben zo hun voor- en nadelen. Je houdt hier dus het best rekening mee alvorens tot aankoop over te gaan.

Het goede oude volwaardige reservewiel blijft de enige oplossing waarmee je verder kunt rijden zonder beperking van snelheid en afstand. Daarom verdient het ondanks zijn meerkost onze voorkeur.

Welke oplossing je ook kiest, denk in de eerste plaats aan je veiligheid en die van de passagiers en de andere weggebruikers. Neem op voorhand de gebruiksaanwijzing van een reparatieset door, zodat je niet totaal onvoorbereid bent op het ogenblik dat je bandenpech hebt.


Afdrukken Versturen via e-mail
Server Error