Nieuws

De beste bandenmerken

21 juni 2023

Vind je de juiste maat niet in onze koopwijzers? Dan kies je het best voor één van deze merken. Ontdek welke bandenmerken opvallen door hun goede resultaten, en welke merken tekortschieten in onze ranglijst gebaseerd op onze jaarlijkse labotesten.

Alles wat je moet weten bij het kopen van banden

Bij Testaankoop voeren we voortdurend vergelijkende analyses uit van banden. Door onze koopwijzers te raadplegen, kun je te weten komen welke de beste producten zijn voor een bepaalde maat. Maar deze resultaten zijn uiteraard alleen van toepassing op een specifieke maat en kunnen niet worden veralgemeeend naar andere maten. Het kan namelijk voorkomen dat een band het beste presteert in de maat 185, maar niet zo goed is in een andere maat. Met andere woorden: het feit dat een model goed is in een bepaalde maat, garandeert niet dat het goed zal presteren in alle maten. 

Wat als ik de resultaten niet kan vinden voor de maat van mijn auto? Om geldige richtlijnen te kunnen geven voor elke bestuurder en elk voertuig, hebben we de resultaten van banden in de afgelopen jaren geanalyseerd. Op basis van die analyse kunnen we bepalen welke bandenmerken over het algemeen betere kwaliteit bieden. 

Ranking van de beste bandenmerken

De ranglijst van bandenmerken is opgesteld op basis van het gemiddelde resultaat behaald door elk merk in alle gemeten maten gedurende de afgelopen jaren.

Als je je banden moet vervangen en jouw maat staat niet in de analyse, kun je je laten leiden door deze selectie van merken. Houd er echter rekening mee dat een merk dat over het algemeen geen goede kwaliteit biedt, toch een model kan hebben dat tot de beste behoort in een specifieke maat.

Zomerbanden, wat zijn de beste merken?

In België rijdt een kleine meerderheid het hele jaar door op dezelfde banden, de zogenaamde zomerbanden.

Volgens onze analyses worden de beste zomerbanden, ongeacht de maat, bekleed door Dunlop, gevolgd door Good Year en Continental. Over het algemeen zijn dit de zomerbanden die de beste resultaten hebben behaald in onze analyses van de afgelopen jaren.

 

Vergelijk de beste zomerbanden

De beste merken voor winterbanden

Ongeveer 40 procent van de Belgische automobilisten beschikken over winterbanden. Hoewel niet verplicht toch een goed idee omdat winterbanden onder 7 °C hun soepelere eigenschappen behouden. In andere delen van Europa zijn winterbanden wel verplicht tijdens het koudere seizoen. Prestaties van winterbanden verschillen van die van zomerbanden, zowel wat betreft remgedrag en grip op droog of nat wegdek, als de slijtage van de band bij verschillende weersomstandigheden.

De beste merken voor winterbanden zijn Continental, Dunlop en Michelin.

 

Vergelijk de beste winterbanden

Kies het beste model voor de gewenste maat

Als je op zoek bent naar een specifiek model of een specifieke maat, raden we je aan onze bandenvergelijkers te raadplegen en de beste modellen voor elke maat te vinden. Onthoud dat het kan voorkomen dat sommige van de meest vooraanstaande merken niet tot de beste behoren in een specifieke categorie, en vice versa, dat een merk dat niet bekendstaat om zijn kwaliteit een model heeft met uitstekende resultaten.

Denk na over welke maat banden jouw voertuig nodig heeft en bekijk de resultaten. 

Vergelijk de beste banden