Dossier

Isoleren in 5 vragen

25 april 2019
Isoleren in 5 vragen

25 april 2019

Jouw woning isoleren is een absolute must. Het aanbod aan materialen is echter enorm, wat de keuze bemoeilijkt. Daarom zetten wij jou op weg met de antwoorden op vijf essentiële vragen.

Wat is het beste isolatiemateriaal?

Wil je je woning isoleren? 

Vraag vrijblijvend een gratis offerte

Er bestaat niet zoiets als het beste isolatiemateriaal. Elk isolatiemateriaal heeft zijn kwaliteiten en heeft als hoofdbedoeling om de warmteverliezen via het dak, de muren en de vloer tegen te gaan.

Toch laat zelfs een geïsoleerd vlak laat nog warmte ontsnappen. Elk isolatiemateriaal is op zich immers nog licht warmtegeleidend. Dat verschijnsel wordt uitgedrukt via de lambdawaarde. Hoe minder warmte het materiaal geleidt, hoe kleiner die lambdawaarde en hoe beter het materiaal isoleert (bij eenzelfde dikte). De courante isolatiematerialen hebben een waarde tussen 0,020 en 0,050 W/mK.

Een isolatiemateriaal met een hogere lambdawaarde is daarom geen verkeerde keuze. Het volstaat in principe om een grotere dikte van dat materiaal te nemen om eenzelfde effect te verkrijgen (voor zover daartoe voldoende ruimte is).