Dossier

Isoleren in 5 vragen

17 december 2021
Isoleren in 5 vragen

Jouw woning isoleren is een absolute must. Het aanbod aan materialen is echter enorm, wat de keuze bemoeilijkt. Daarom zetten wij jou op weg met de antwoorden op vijf essentiële vragen. En we kunnen jou zelfs een concrete oplossing aan de hand doen.

Wat is het beste isolatiemateriaal?

Wil je je woning isoleren? Dan kun je aan de slag met onze actie voor een gezonde en energiezuinige woning. Wij zoeken voor jou een vakman uit jouw streek en je geniet tegelijk juridische bescherming.

Vraag vrijblijvend een gratis offerte

Er bestaat niet zoiets als het beste isolatiemateriaal. Elk isolatiemateriaal heeft zijn kwaliteiten en heeft als hoofdbedoeling om de warmteverliezen via het dak, de muren en de vloer tegen te gaan.

Toch laat zelfs een geïsoleerd vlak laat nog warmte ontsnappen. Elk isolatiemateriaal is op zich immers nog licht warmtegeleidend. Dat verschijnsel wordt uitgedrukt via de lambdawaarde. Hoe minder warmte het materiaal geleidt, hoe kleiner die lambdawaarde en hoe beter het materiaal isoleert (bij eenzelfde dikte). De courante isolatiematerialen hebben een waarde tussen 0,020 en 0,050 W/mK.

Een isolatiemateriaal met een hogere lambdawaarde is daarom geen verkeerde keuze. Het volstaat in principe om een grotere dikte van dat materiaal te nemen om eenzelfde effect te verkrijgen (voor zover daartoe voldoende ruimte is).

Server Error