Nieuws

Renoveren met Test Aankoop: voor een gezonde en energiezuinige woning

07 juli 2020
ventilatie vocht energiebesparing

Veel verbouwingen verlopen vlot. Maar het loopt soms ook wel eens stroef: een slechte uitvoering van de werken, overdreven voorschotten, de aannemer komt niet opdagen … Test Aankoop helpt je dit te vermijden en zoekt voor jou een betrouwbare vakman, niet alleen om je woning te isoleren maar voortaan ook om vochtproblemen aan te pakken en een ventilatiesysteem te plaatsen.

De ervaring heeft geleerd dat een van de redenen waarom consumenten de stap niet zetten om energiebesparende ingrepen zoals isolatiewerken uit te voeren, is dat ze het moeilijk hebben om een betrouwbare vakman te vinden. Het blijkt ook niet altijd zo eenvoudig om sterk uitgewerkte offertes van aannemers te krijgen.

De zoektocht uitgespaard

Samen met een partner heeft Test Aankoop sinds enkele jaren geleden een actie rond energiebesparende ingrepen opgezet: de isolatie van dak, muren en/of vloer, de plaatsing van hoogrendementsglas en de installatie van een condensatieketel. Die partner coördineert een netwerk van aannemers en installateurs die werken volgens de regels van de kunst, een correcte prijs hanteren en een kwalitatieve dienstverlening beogen.

Dit aanbod wordt nu uitgebreid met twee nieuwe diensten: de plaatsing van een ventilatiesysteem en de bestrijding van vocht. Op die manier verkrijg je niet alleen een energiezuinige maar ook een gezonde woning.

Naar onze actie Voor een gezonde en energiezuinige woning

Ventileren gaat samen met beter isoleren

Als je een woning beter gaat isoleren, maak je ze ook luchtdichter en wordt het des te belangrijker om ze goed te verluchten. Goed is synoniem van “gecontroleerd” en daartoe is een systeem van mechanische ventilatie aangewezen. Ventileren helpt problemen van condensatie te vermijden.

Een correcte diagnose bij vochtproblemen

Behalve condensatie kunnen er andere vochtproblemen opduiken: opstijgend vocht of vocht in de kelder, om er maar twee te noemen. Zowat 1 op de 5 woningen heeft te kampen met een of ander vochtprobleem, met soms schimmelvorming tot gevolg, wat uiteraard niet goed is voor de gezondheid van de bewoners.

In elke situatie is een voorafgaande diagnose cruciaal zodat de aannemer de juiste remedie toepast en er je geen verloren kosten maakt.

Renoveren zonder zorgen

De zoektocht naar een geschikte aannemer aan een betrouwbare partner overlaten, is iets wat voorbije jaren voor veel verbouwers doorslaggevend was. Door hen te ontzorgen wij intussen 2730 consumenten over de streep getrokken, die hun vertrouwen in ons stelden om hun woning te verbeteren.

Gratis een vrijblijvende offerte

Wil je graag zelf een gratis en vrijblijvende offerte voor een van de volgende werkzaamheden - plaatsing van isolatie, hoogrendementsglas, een condensatieketel, een ventilatiesysteem en/of vochtbestrijding - dan hoef je enkel dit formulier in te vullen. Je wordt daarna gecontacteerd door een aannemer of installateur voor een bezoek ter plaatse. Je ontvangt tot slot een aangepaste offerte, op basis waarvan je beslist of je effectief in zee gaat met de uitgekozen vakman.

Vraag jouw gratis offerte

Op die manier wil Test Aankoop zijn steentje bijdragen aan het gezonder en energiezuiniger maken van het woningenpark.