Nieuws

Renoveren met Test Aankoop: voor een gezonde en energiezuinige woning

07 juli 2020
ventilatie vocht energiebesparing

Veel verbouwingen verlopen vlot. Maar het loopt soms ook wel eens stroef: een slechte uitvoering van de werken, overdreven voorschotten, de aannemer komt niet opdagen … Test Aankoop helpt je dit te vermijden en zoekt voor jou een betrouwbare vakman, niet alleen om je woning te isoleren maar voortaan ook om vochtproblemen aan te pakken en een ventilatiesysteem te plaatsen.

De ervaring heeft geleerd dat een van de redenen waarom consumenten de stap niet zetten om energiebesparende ingrepen zoals isolatiewerken uit te voeren, is dat ze het moeilijk hebben om een betrouwbare vakman te vinden. Het blijkt ook niet altijd zo eenvoudig om sterk uitgewerkte offertes van aannemers te krijgen.

De zoektocht uitgespaard

Samen met een partner heeft Test Aankoop sinds enkele jaren geleden een actie rond energiebesparende ingrepen opgezet: de isolatie van dak, muren en/of vloer, de plaatsing van hoogrendementsglas en de installatie van een condensatieketel. Die partner coördineert een netwerk van aannemers en installateurs die werken volgens de regels van de kunst, een correcte prijs hanteren en een kwalitatieve dienstverlening beogen.

Dit aanbod wordt nu uitgebreid met twee nieuwe diensten: de plaatsing van een ventilatiesysteem en de bestrijding van vocht. Op die manier verkrijg je niet alleen een energiezuinige maar ook een gezonde woning.

Naar onze actie Voor een gezonde en energiezuinige woning

Ventileren gaat samen met beter isoleren

Als je een woning beter gaat isoleren, maak je ze ook luchtdichter en wordt het des te belangrijker om ze goed te verluchten. Goed is synoniem van “gecontroleerd” en daartoe is een systeem van mechanische ventilatie aangewezen. Ventileren helpt problemen van condensatie te vermijden.

Een correcte diagnose bij vochtproblemen

Behalve condensatie kunnen er andere vochtproblemen opduiken: opstijgend vocht of vocht in de kelder, om er maar twee te noemen. Zowat 1 op de 5 woningen heeft te kampen met een of ander vochtprobleem, met soms schimmelvorming tot gevolg, wat uiteraard niet goed is voor de gezondheid van de bewoners.

In elke situatie is een voorafgaande diagnose cruciaal zodat de aannemer de juiste remedie toepast en er je geen verloren kosten maakt.

Renoveren zonder zorgen

De zoektocht naar een geschikte aannemer aan een betrouwbare partner overlaten, is iets wat voorbije jaren voor veel verbouwers doorslaggevend was. Door hen te ontzorgen wij intussen 2730 consumenten over de streep getrokken, die hun vertrouwen in ons stelden om hun woning te verbeteren.

Gratis een vrijblijvende offerte

Wil je graag zelf een gratis en vrijblijvende offerte voor een van de volgende werkzaamheden - plaatsing van isolatie, hoogrendementsglas, een condensatieketel, een ventilatiesysteem en/of vochtbestrijding - dan hoef je enkel dit formulier in te vullen. Je wordt daarna gecontacteerd door een aannemer of installateur voor een bezoek ter plaatse. Je ontvangt tot slot een aangepaste offerte, op basis waarvan je beslist of je effectief in zee gaat met de uitgekozen vakman.

Vraag jouw gratis offerte

Op die manier wil Test Aankoop zijn steentje bijdragen aan het gezonder en energiezuiniger maken van het woningenpark.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

8 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/10/2021

Wij hebben vorige maand de spouwmuren late isoleren en gezien onze woning vrij open en hoog gelegen is merken wij duidelijk dat de woning vlugger verwarmd is.
De zolder ligt volledig dicht met 18 cm dik isolatie rotswol.
Ik denk dat wij goed gehandeld hebben.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2021
, Gereageerd:

Absoluut, isoleren werpt zeker zijn vruchten af. Kijk gerust even in ons dossier na welke de mogelijkheden zijn om nog verder te isoleren! ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2021

Verwijderen van vochtvlekken op gevlinderde vloer in kelder ( binnengekomen regenwater ) ?.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/07/2021
, Gereageerd:

Beste Jean, ik heb je vragen voorgelegd aan onze experten en ze zouden je graag willen verder helpen. Is het mogelijk om ons via het contactformulier op onze site volgende informatie te verschaffen ? Alvast bedankt. 

- Wanneer is het huis gebouwd?

- Is de betonnen vloer van de kelder uit dezelfde periode of is die later gelegd en wanneer?

- Wat is het materiaal van de keldermuren en is er een externe bescherming tussen deze muren en de aarde of is er een andere constructie "tegen" deze keldermuren?

- Idealiter zouden we foto's nodig hebben van de vloer en de kelder en een plattegrond van waar de kelder zich in het huis bevindt.

- Het adres van onze abonnee om te zien of het huis in een vallei ligt of op grotere hoogte.

- Zijn deze vlekken nieuw of oud?

- Verschijnen ze alleen bij hevige regen of niet?

Deze elementen kunnen ons in staat stellen bepaalde oorzaken uit te sluiten. Link naar het contactformulier: https://www.test-aankoop.be/contacteer-ons?contactType=sai Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/02/2021

Ik had in mijn badkamer voortdurend last van vochtplekken naast mijn raam. Vooral in de herfst en de winter waren deze aanwezig. Ik heb hier een vochtwerend middel op aangebracht die ik in een doe-het-zelf winkel vond. Hoewel, dankzij dit middel, de vochtplekken niet groter werden, kwamen er wel steeds nieuwe vochtplekken tevoorschijn.

Op een moment dat ik dat de oorzaak van het probleem van mijn buitenmuur kwam, maar na wat zoeken kwam ik op dit artikel terecht: www.vochtbestrijding-gids.be/.../. Sindsdien verlucht ik mijn badkamer veel meer en hebben we ondertussen ook een ventilatiesysteem laten installeren.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/12/2020

Wij wonen in een laag-energie appartement reeds meer dan 6 jaren.
De verluchting wordt geregeld via een D-ventlatietoestel.

In deze Coronatijden heb ik een CO2-meter aangeschaft om de luchtkwaliteit te meten.
Blijkt dat de luchtkwaliteit in onze slaapkamer op een tweetal uren duidelijk slecht werd. (meer dan 1500 ppm CO2) De luchtverversing staat reeds op 50% ingesteld, nog meer leidt tot geluidsproblemen.

Gelet op onze specifieke situatie slagen wij erin om de CO2 - meting overal rond of onder de 800 ppm te houden. (bv deuren open zetten,..)

We vinden dat dit duidt op een slechte implementatie van de verluchting en vragen ons af of we de bouwheer na 6 jaren nog om een aanpassing kunnen vragen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2020

0% btw op isolatie zou veel beter zijn dan premies

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/09/2020
, Gereageerd:

zeer goed idee