Nieuws

Hoe kun je tijdens de crisis op je vervoer besparen?

21 juni 2022
mobiliteit energie besparen

Brandstofprijzen hebben in België een recordhoogte bereikt. Geconfronteerd met deze stijgende prijzen, blijkt uit onze enquête dat meer dan de helft van de Belgen zijn mobiliteitsgedrag heeft gewijzigd. Welke oplossingen heb jij ingevoerd? En hoe kun je nog meer op de weg besparen? Volg onze tips om erachter te komen. 

De huidige prijzencrisis beïnvloedt alle aspecten van ons dagelijks leven. Daarom hebben veel van jullie je consumptiegewoonten op het gebied van mobiliteit moeten aanpassen. Uit onze laatste enquête onder 1.000 Belgen blijkt dat niet minder dan 66% hun gedrag rondom mobiliteit heeft aangepast. 

Om ondanks de stijging van de brandstofprijzen te kunnen blijven reizen, vonden jullie verschillende oplossingen. Zo is 20% van de ondervraagde Belgen sinds de crisis meer gaan wandelen of fietsen en verkiest 12% tegenwoordig het openbaar vervoer. 

Wil je ook je auto inruilen voor een fiets, maar weet je niet zeker welk model je moet kiezen? In onze koopgidsen voor plooifietsen en elektrische fietsen vind je ons advies. En voor een veilig fietsritje, neem je vooral ook een kijkje in onze koopgids fietshelmen

Terwijl 38% het rijden in de auto helemaal probeert te vermijden, kiest bijna een derde van de ondervraagde Belgen ervoor om zuiniger te rijden. 

Bespaar meer dan € 100 per jaar 

Door je snelheid op de snelweg te verlagen, kun je daadwerkelijk geld besparen. Natuurlijk hangt dit allemaal af van hoe je rijdt. Heb je de neiging hard te remmen of het gaspedaal in te trappen om iemand in te halen? Dan verbruik je meer brandstof. Ook het brandstofverbruik van je auto speelt een rol. Volgens onze berekeningen kun je veel geld besparen door op de snelweg 100 km/u te rijden in plaats van 120 km/u.

Bezoek ons Mile21-platform om te ontdekken hoe je nog meer kunt besparen op brandstof. 

Overweeg ook zeker autodelen. Afgezien van de huidige context is het gebruik van een gedeelde auto sowieso een goede optie, omdat het aantal auto's op de weg vermindert en je ook veel geld kan besparen. Dit geldt vooral als je gedurende het jaar slechts enkele kilometers rijdt. Maar zelfs voor afstanden van minder dan 15.000 km per jaar kan het de moeite waard zijn voor deze oplossing te kiezen. 

Benieuwd hoeveel je kunt besparen met autodelen? Bereken het zelf!

Is autodelen interessant voor jou?