Info

Onze labels in je winkelrek

07 oktober 2020
onze labels

Ondernemingen van producten of diensten die wij verkiezen tot "Beste Koop", "Beste van de Test" of "Eco & Efficiënt" kunnen intekenen op een licentie om onze labels in hun communicatie te gebruiken. Op die manier proberen we onze testresultaten nog zichtbaarder te maken voor de consument, op het moment en op de plek waar deze het meest nodig zijn.

De voordelen voor de consument

Ben je een consument? Ontdek de Test Aankoop-labels ("Beste Koop", "Beste van de Test" en "Eco & Efficiënt") in de winkelrekken, terwijl je online winkelt, enz.

Deze labels zijn een nuttig en betrouwbaar hulpmiddel om bewuster producten of diensten te kiezen. Ze geven je een directe indicatie van de prijs-kwaliteitverhouding en/of de kwaliteit van een product dat je in de winkelrekken vindt.

  • De "Beste van de Test" bekroont het product dat de hoogste globale score behaalt op een aantal zorgvuldig door experten gekozen productcriteria. Uiteraard zijn de gehanteerde criteria afhankelijk van het bewuste product.
  • De "Beste Koop" houdt niet alleen rekening met het totale testresultaat, maar bekroont de producten met de beste globale scores in verhouding tot de gemiddelde prijs. Dit label duidt de beste prijs-kwaliteitverhouding aan.
  • "Eco & Efficiënt" wordt toegekend aan producten die na deze testen een goede kwaliteit (score van minimaal 60 %) hebben behaald en 5 sterren kregen voor het ecologisch aspect. Deze score reiken we uit op basis van verschillende samenstelling- en verpakkingscriteria die gedefinieerd zijn in functie van het producttype in kwestie.
  • "TA Approved" wordt toegekend aan producten die in België geproduceerd worden en die voldoen aan de criteria omtrent de prijs en de kwaliteit goedgekeurd volgens vooropgestelde specificaties.