Info

Onze labels in je winkelrek

01 februari 2022
onze labels

Bedrijven met producten of diensten die door onze tests en onderzoeken zijn erkend, kunnen intekenen op een licentie om onze labels in hun communicatie te gebruiken. Op die manier proberen we onze testresultaten nog zichtbaarder te maken voor de consument, op het moment en op de plek waar deze het meest nodig zijn.

Eco & efficiënt: ecologisch en goede kwaliteit

Eco & Efficiënt

Om tegemoet te komen aan de behoeften van consumenten die meer verantwoorde keuzes willen maken, om fabrikanten aan te moedigen hun producten duurzamer te maken en om in lijn te zijn met onze eigen waarden, hebben we het label Eco & Efficiënt in het leven geroepen.

Het Eco & Efficiënt-label wordt toegekend aan producten die, na onze onafhankelijke vergelijkende tests en analyses, een goede kwaliteit (score van minimaal 60 %) behaalden en 5 sterren kregen voor het ecologisch aspect. Deze score reiken we uit op basis van verschillende samenstelling- en verpakkingscriteria die gedefinieerd zijn in functie van het producttype in kwestie.

Dit label bestaat voorlopig enkel voor huishoudproducten maar zal het gebruik ervan zal uitgebreid worden naar andere producten zoals hygiene en verzorgingsproducten als ook kleine en grote huishoudelijke toestellen.