Info

Onze labels in je winkelrek

15 november 2017
Producten getest

Ondernemingen van producten of diensten die wij verkiezen tot Beste Koop of Beste van de Test, kunnen intekenen op een licentie om onze labels in hun communicatie te gebruiken. Op die manier proberen we onze testresultaten nog zichtbaarder te maken voor de consument, op het moment en op de plek waar deze het meest nodig zijn.

Hoe een licentie verkrijgen?

De ondernemingen waarvan een product of dienst het label "Beste van de Test" of "Beste Koop" heeft behaald na onze labotests of analyses, zullen gecontacteerd worden door onze partner Bureau Veritas, de onafhankelijke certificaatinstelling. De ondernemingen krijgen zo de mogelijkheid om gedurende 6 of 12 maanden gebruik te maken van een label.  

We herinneren eraan dat het gebruik van het label strikt bepaald is en afhangt van een validatie door Bureau Veritas die de licentie voor de rekening van Test Aankoop beheert.

We stellen drie toepassingen voor

  • Basic
    Dit pakket is bestemd voor fabrikanten die het label willen gebruiken op houders en verpakkingen en in fysieke verkooppunten. Elk ander gebruik is uitgesloten volgens de licentie van het Basic Label. 
  • Advanced
    Dit pakket is specifiek gericht op fabrikanten die het label willen gebruiken op een grote waaier aan houders en verpakkingen, in fysieke en op online verkooppunten, websites. 
  • Top
    Het Top Label-pakket is ontworpen voor fabrikanten die het label willen gebruiken op houders en verpakkingen, in fysieke en op online verkooppunten, productcatalogi, publicitaire boodschappen, geschreven pers, radio, televisie en cinema.

Hoe verloopt de aanvraagprocedure?

Elke maand ontvangt Bureau Veritas een lijst van alle producten en diensten die een goede beoordeling hebben behaald. De ondernemingen van deze producten of diensten worden vervolgens gecontacteerd met de vraag of ze geïnteresseerd zijn om een licentie te nemen.

Bureau Veritas zal alle nuttige informatie overmaken aan de geïnteresseerde fabrikanten (contracten, communicatiecharter, gedetailleerde testresultaten enz.). Na betaling leggen de fabrikanten aan Bureau Veritas alle communicatie voor waarin het label wordt gebruikt. Eens gevalideerd zullen de ondernemingen de labels conform de afspraken kunnen gebruiken voor de periode die in het contract vermeld staat (maximum 12 maanden).

Heb je nog vragen over onze labels? Stel je vraag hier.