Eerste indruk

Braun Multiquick 9: staafmixer met dat tikje extra

24 november 2016
Braun Multiquick 9

Een staafmixer met “ActiveBlade”, “smart speed technologie”, “SplashControl” en “PowerBell Plus”? Dan slaat onze bullshit-detector luid alarm. Maar zie, na onze eerste tests  kunnen we enkel concluderen dat deze functies Braun Multiquick 9 net dat tikje extra geven.

Een staafmixer is op zich een eenvoudig toestel: een paar draaiende messen, een knop om die messen in beweging te zetten, eventueel met verschillende snelheden … Braun wilde een stapje verder gaan, en komt op de proppen met Multiquick 9.

De reclamebrochure

Eerst eens kijken wat de marketingafdeling van Braun zegt over Multiquick 9. Wat hem in de eerste plaats zou onderscheiden, is de “ActiveBlade”. De messen draaien niet alleen rond een vaste as, maar ze gaan tegelijkertijd ook op en neer. Hierdoor, zegt Braun, kan de mixer zelfs het hardste voedsel gemakkelijker mixen en tot twee keer fijner pureren. Daarnaast is er de “smart speed technologie”, wat inhoudt dat de messen sneller of trager draaien al naargelang u de bedieningsknop harder of zachter indrukt, de “Smooth Start”-technologie en de PowerBell-staafmixervoet met SplashControl, maar deze functies zijn niet nieuw. De PowerBell Plus-mixervoet met extra mesje voor een efficiënter resultaat is dat dan weer wel.

De proef op de som

De belangrijkste nieuwigheid is zonder twijfel de ActiveBlade. Maar heeft dit ook een invloed op het resultaat? En maken al die functies met ronkende namen u het leven ook echt eenvoudiger?

Het mixen gaat alvast erg efficiënt. Onze soep van pompoen en prei, die we kozen omdat het gaat om enerzijds een harde groente en anderzijds een met veel vezels, werd een mooi geheel dankzij de staafmixer, zonder brokken én zonder dat we de hele keuken hadden ondergespat. Ook de mixervoet om te pureren gaf ons snel een mooie “stoemp” van aardappelen, wortels en spinazie. Deze voet is wel iets minder geschikt om een echt gladde (baby) puree te maken. Beide mixers zijn snel en gemakkelijk te reinigen. De vergrendelknop bovenaan de mixer, om te voorkomen dat kinderen ongevraagd aan de slag gaan, vinden wij een nuttige extra.

Maar…

Kortom, op basis van deze eerste tests kunnen we enkel concluderen dat Braun Multiquick 9 zijn beloftes waarmaakt. Het geheel ziet er daarnaast erg degelijk uit en voelt stevig aan, waardoor u er wellicht een hele tijd plezier aan zult beleven. Maar uiteraard heeft dit alles zijn prijs: € 99 tot € 149, afhankelijk van de accessoires die u kiest, is bijzonder veel; het blijft immers – alles in acht genomen – “maar” een staafmixer. 

Wanneer we dit toestel verder hebben kunnen testen, vindt u alle testresultaten in onze koopwijzer en kunt u Braun Multiquick 9 vergelijken met andere toestellen.