Nieuws

Speel Space Shelter en leer veilig online te navigeren

30 september 2021

Wil je concreet en op een interactieve manier leren om betere wachtwoorden te maken, tweestapsverificatie te activeren en sluwe phishing-pogingen te ontmaskeren? Speel ons nieuwe spel Space Shelter en voltooi je ruimtemissie naar een veiliger internet.


Ter gelegenheid van de cybersecurity-maand die op 1 oktober begint, lanceren we, samen met Google en TechSoup, het online spel Space Shelter. Gebruik jij tegen beter weten in overal één en hetzelfde wachtwoord? Weet je niet goed hoe tweestapsverificatie precies werkt? Ben je al wel eens in een phishingmail getrapt? Kortom, heb je nog wat te leren rond veilig internetten? Dan is Space Shelter ongetwijfeld iets voor jou. 

Verbeter je vaardigheden al spelenderwijs

Concreet stuurt het spel je op ruimtemissie. Tijdens je ruimtereis worden tal van vaardigheden op de proef gesteld. Op het ruimteschip leer je onder meer de basisregels van een sterk wachtwoord kennen, tweestapsverificatie te gebruiken en phishing-pogingen te ontmaskeren.

Voordat je als astronaut mag starten, moet je eerst een korte test doorstaan waarin het spel peilt naar je kennis op het vlak van internetveiligheid. Tijdens de missie leer je die vaardigheden te verbeteren zodat je bij aankomst bij de Space Shelter prima in staat zal zijn om je online accounts en gegevens te beschermen tegen dreigingen van buitenaf.

Ben jij klaar om op missie te vertrekken en het hoogste level op je reis naar een veiliger internet te bereiken? Kies je astronaut, doe de instapproef en speel Space Shelter!

Speel Space Shelter