Hoe wij testen

Yoghurt

25 mei 2022
in het labo wordt yoghurt getest op bacteriën en fermentatie

Yoghurt is een product boordevol goede voedingsstoffen. Wij onderwierpen 34 soorten yoghurt aan een test: 19 gewone soorten magere yoghurt, maar ook 15 plantaardige alternatieven op basis van soja, amandel en kokos. Zie hier hoe wij onze verschillende tests uitvoeren en welke yoghurt het label "Beste uit de Test" en "Beste koop" krijgt.

Inleiding

Yoghurt is een bron van goede eiwitten, calcium en vitamine B. In onze laatste tests hebben we 19 "normale" magere yoghurts (maximum 1% vet) en 15 plantaardige alternatieven op basis van soja, amandelen, rijst, kokosnoot, enz. opgenomen, allemaal met een Nutri-Score A of B. Deze producten zijn standyoghurt én roeryoghurt, maar geen gearomatiseerde, Griekse yoghurt, die met toegevoegde room of de drinkbare varianten.

In onze koopwijzer vind je de 19 soorten magere natuuryoghurt en 15 soorten alternatieve plantaardige yoghurt.

Vind de beste yoghurt

We hebben zowel de samenstelling, smaak, geur en etikettering van de yoghurt geanalyseerd. Ook maakten we een prijsvergelijking. Deze analyses vonden plaats in januari en februari 2022. De prijzen werden verzameld in maart 2022.

Hoe kregen sommige yoghurts onze kwaliteitslabels? Waarom zijn sommige yoghurts volgens ons de beste? In dit dossier vertellen wij je meer over:

  • De etiketten van de 19 natuuryoghurts en 15 plantaardige alternatieven;
  • Hun samenstelling, de daadwerkelijke aanwezigheid van de melkfermenten die essentieel zijn voor de naam "yoghurt", het drogestofgehalte, het vetprofiel, enz...
  • En tenslotte, hun smaak.