Dossier

Vetten en vetzuren in onze voeding

17 november 2014
Vetten en vetzuren in onze voeding

17 november 2014

Vetten vormen een essentieel onderdeel van onze voeding. Ze leveren energie, maken ons eten smeuïg en smaakvol en vervullen levensbelangrijke functies. Wanneer we er te kwistig mee omspringen, hebben ze echter een negatief effect op onze gezondheid. Veel hangt af van de vetzuren waaruit ze bestaan.

U gebruikt beter niet dezelfde vetstof om op brood te smeren als om een steak te bakken, omdat niet alle vetstoffen dezelfde eigenschappen hebben. Producten met een verlaagd vetgehalte van minder dan 40 % zijn bijvoorbeeld niet geschikt om te bakken. Daarvoor gebruikt u beter vloeibare vetstoffen die speciaal bedoeld zijn om te bakken, ofwel olijfolie. Aangezien die vloeibaar zijn, bevatten ze minder transvetzuren en verzadigde vetzuren dan de meeste margarines.

Afdrukken Versturen via e-mail