Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Zijn noten te vetrijk als tussendoortje?

09 juli 2018

09 juli 2018
Noten hebben een slechte reputatie, omdat ze voor meer dan 50 % uit vetten bestaan. Toch zijn ze helemaal niet ongezond.

Noten hebben een slechte reputatie, omdat ze voor meer dan 50 % uit vetten bestaan. Toch zijn ze helemaal niet ongezond. De meeste van die vetten zijn immers onverzadigde vetzuren, die juist goed zijn voor het lichaam.

Veel noten bevatten omega-3-vetzuren, die de cholesterol op peil helpen te houden. In de meeste, zoals in walnoten, zitten ook veel eiwitten en koolhydraten, die je lichaam net als de vetten energie geven.

Noten zijn ook rijk aan vitaminen en mineralen (essentiële voedingsstoffen die we niet voldoende kunnen aanmaken). Daarnaast bevatten ze vaak heel wat antioxidanten, die vrije radicalen helpen te bestrijden.

Het vetgehalte en de voedingsstoffen verschillen van soort tot soort. Notenmengelingen zijn dus de beste keuze om je lichaam verschillende nuttige voedingsstoffen te bezorgen. Beperk je echter tot een handjevol (25 tot 30 gram) om de calorieaanvoer binnen de perken te houden en vermijd gezouten en gekarameliseerde varianten.

 

 

Heb je een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die je volgt of een onderzoek dat je moet ondergaan?

Contacteer ons

Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2