Nieuws

Klaar voor een tienervaccinatie? Of toch maar niet?

06 augustus 2021

Kies je, nu het kan, als tiener of als ouder van een tiener voor een COVID-vaccin of niet?  Doe onze test, bekijk onze fact-checks en beslis. Of denk er nog eens goed over na.

De kans dat 12 tot 17-jarigen ernstig ziek worden als ze besmet worden met het coronavirus is klein, maar er zijn genoeg andere goeie redenen om het wel te doen: solidariteit, voorkomen dat er meer varianten gaan circuleren, … Of net niet: ernstige en minder ernstige bijwerkingen, solidariteit met de wereld en mensen die zo’n vaccin veel meer nodig hebben,… Eerder pleitten wij al voor meer en betere informatie voor tieners over vaccineren en nu vullen we dat ook zelf beter in met onze tiener vaccin-test.

Doe de tienervaccinatie-test

Aan de hand van acht vragen en de feiten zoals ze zijn, kan je als tiener of als ouder van een tiener aangeven wat je goeie en minder goeie argumenten vindt. Op het eind krijg je van ons een vrijblijvend advies

 

 

 

 

Doe de volwassenen-test

Als je als volwassene nog twijfelt over je vaccinatie, kan je op Mijn Vaccin-Balans de persoonlijke risico's en voordelen van vaccinatie beoordelen op basis van je leeftijd, het gekozen vaccin en het besmettingsrisico.

NAAR MIJN VACCIN BALANS