Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Module

Wat zijn de voordelen en risico's van een coronavaccin?

De tool Mijn Vaccin Balans helpt je om je individuele voordelen en risico’s van een coronaprik in te schatten, op basis van je profiel en het soort vaccin.

 • Check hier de mogelijke voordelen van een coronaprik voor jou.
  • Verminderde kans op overlijden of ziekenhuisopname door COVID-19
  • Verminderde kans op een langdurig verloop van COVID-19
  • Verminderde kans op milde of matige symptomen van COVID-19

  Let op! Geen enkel vaccin beschermt voor 100%. Zelfs na een coronaprik loop je dus nog steeds een kleine kans om te overlijden of in het ziekenhuis opgenomen te worden wegens COVID-19 of om er langdurige symptomen door te ervaren. Je kans zal echter veel lager liggen dan zonder coronaprik.

 • Check hier de mogelijke risico's van een coronaprik voor jou.
  • Kleine kans op ernstige bijwerkingen, dwz bijwerkingen die kunnen leiden tot ernstige gevolgen zoals ziekenhuisopname, langdurige arbeidsongeschiktheid en in heel zeldzame gevallen overlijden (vb. bloedklonters in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes)
  • Kans op typische en tijdelijke bijwerkingen die eigen zijn aan het stimuleren van het immuunsysteem (vb. koorts, koude rillingen, vermoeidheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn). Ze kunnen een ernstige impact hebben op het dagelijks leven (bv. een dag niet kunnen werken), maar duren over het algemeen slechts 1 tot 2 dagen en verdwijnen vanzelf.
Vaccinatie tegen covid-19 heeft ook collectieve voordelen. Deze zijn veel moeilijker meetbaar en daarom niet verwerkt in deze tool.

Jouw profiel:

Leeftijd:

Gelieve een optie te kiezen

Risicofactoren:

De tool Mijn Vaccin Balans houdt geen rekening met risicofactoren zoals diabetes, overgewicht, enz. die het risico op overlijden en ziekenhuisopname vergroten.

Risico op besmetting Info :

Gelieve een optie te kiezen

Vaccin:

Gelieve een optie te kiezen