Nieuws

Brussels Airlines en Ryanair moeten jouw rechten respecteren bij stakingen

23 juni 2022
veel mensen op het vliegveld van Brussel die wachten op vertaagde vlucht

In tegenstelling tot de staking van maandag 20 juni geven de aangekondigde stakingen bij Brussels Airlines en Ryanair eind juni recht op een forfaitaire schadevergoeding. Wij vragen om een duidelijke en snelle communicatie van de luchtvaartmaatschappijen over deze zaak. 
Hoewel de staking van 20 juni zou kunnen worden beschouwd als een geval van overmacht, dat de passagier geen recht geeft op een forfaitaire vergoeding, geldt dit niet voor de aangekondigde stakingen bij Brussels Airlines op 23, 24 en 25 juni en bij Ryanair op 24, 25 en 26 juni. Deze stakingen treffen het personeel van de luchtvaartmaatschappijen en geven de passagier recht op een forfaitair bedrag tussen 250 en 600 euro, afhankelijk van de afstand van de vlucht, plus een alternatieve vlucht of een terugbetaling.

Neem eerst contact op met je luchtvaartmaatschappij 

Luchtvaartmaatschappijen communiceren niet altijd even duidelijk over jouw rechten. Daarom herinneren wij je eraan dat je via Ryanair en Brussels Airlines formulieren moet invullen om aanspraak te kunnen maken op je forfaitaire schadevergoeding. 

Wij willen er ook op wijzen dat een geannuleerde vlucht een hele reeks gevolgen kan hebben: accommodatie, autohuur, enz. Neem contact op met je luchtvaartmaatschappij voordat je hier een beslissing over neemt. Wij vragen Ryanair en Brussels Airlines ook om zo snel mogelijk de lijst mee te delen van de vluchten die door deze annuleringen worden getroffen. 

 

Onze experts staan de hele zomer tot je beschikking

Wat zijn je rechten als vliegtuigpassagier? Kom meer te weten over vertraagde of geannuleerde vluchten door stakingen en neem contact op met onze experts op 0800 29 510.

Bel 0800 29 510