Nieuws

Welk automerk geeft de langste garantie?

09 februari 2023
man heeft autopech

Het ene merk biedt enkel de fabrieksgarantie van 2 jaar, andere gaan tot 5, 7 of zelfs 10 jaar. Maar let altijd op de extra voorwaarden en de kleine lettertjes.

De garantie per automerk

Als je een nieuwe auto koopt, dan wil je daar met een gerust hart mee kunnen rondrijden. Als er een probleem opduikt, moet je op de ondersteuning van het merk kunnen rekenen. Maar het ene merk biedt al meer garantie op haar modellen dan het andere. Check hieronder de garantievoorwaarden van jouw (toekomstige) auto.

 

Geen beperking kilometers in eerste twee jaar

Bij heel wat merken is de garantie beperkt tot de wettelijke fabrieksgarantie van twee jaar. Daar mag geen beperking wat betreft het aantal kilometers aan worden gekoppeld, zegt onze specialiste Danielle Drykoningen. “Zelfs als dat een hoog aantal kilometer is, dan is het nog niet wettelijk.”

Loopt de garantie langer dan die wettelijke garantie, dan is daar wel vaak een bepaald aantal kilometer aan gekoppeld, waar je als chauffeur mee rekening moet houden. “Een bijkomende voorwaarde is soms een jaarlijks onderhoud volgens de richtlijnen van de fabrikant.”

Garantie voor batterij van elektrische auto

Koop je een elektrische auto, dan geldt er vaak een afzonderlijke garantie voor de batterij. “Bij de meeste merken krijg je acht jaar gewaarborgde herstelling, met maximaal 160 000 km op de teller”, aldus onze experte. KIA legt de garantie op de batterij in lijn met haar algemene garantie, zeven jaar dus, en een maximum van 150 000 km.

Wat is nog belangrijk als je een auto koopt?

De garantie van je wagen is een belangrijk element. Maar als je een nieuwe auto koopt, moet je met heel wat elementen rekening houden. In ons dossier lees je er alles over.

Naar het dossier

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Check dan onze vergelijker van elektrische en plug-in-hybride wagens.

Naar de vergelijker auto's