Dossier

Houd rekening met tevredenheid over garages en onderhoudskosten per automerk

07 januari 2020

De meeste eigenaars van een wagen laten het onderhoud uitvoeren bij een erkende dealer van het automerk, zeker tijdens de garantieperiode. Jij ook? Alvorens te kiezen voor een bepaald automerk is het in dat geval misschien nuttig om te weten of hun concessiehouders goed werk leveren en hoeveel een onderhoud kost.

Inleiding

In België brengt 77 % van de consumenten zijn of haar auto naar een concessie van het merk voor het onderhoud. Dat blijkt uit onze meest recente enquête. Dit cijfer varieert wel naarmate de wagen ouder wordt: in de eerste twee jaar kiest nog 94 % voor een concessiehouder van het eigen merk, na 7 tot 10 jaar is dit gedaald tot 65 %. Hoe dan ook, wanneer je een auto van een bepaald merk koopt, ga je dus een langdurige relatie aan met de garage van dat merk. Het is daarom ook van belang dat je tevreden bent met de dienstverlening van de garage en de kosten voor het onderhoud. Wij verzamelden hierover cijfers!

Tevredenheid over concessiehouders per merk

De tevredenheid met de garages is over het algemeen zeer hoog. Raadpleeg de vergelijking van de gemiddelde tevredenheid met de concessie van ieder merk op de volgende pagina.

Tevredenheid over de concessiehouders per merk

Kost voor een onderhoud per merk

De kosten van een onderhoud verschillen sterk van merk tot merk. Ook hiermee kun je dus maar best rekening houden wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen!