Dossier

Houd rekening met tevredenheid over garages en onderhoudskosten per automerk

07 januari 2020

De meeste eigenaars van een wagen laten het onderhoud uitvoeren bij een erkende dealer van het automerk, zeker tijdens de garantieperiode. Jij ook? Alvorens te kiezen voor een bepaald automerk is het in dat geval misschien nuttig om te weten of hun concessiehouders goed werk leveren en hoeveel een onderhoud kost.

Inleiding

In België brengt 77 % van de consumenten zijn of haar auto naar een concessie van het merk voor het onderhoud. Dat blijkt uit onze meest recente enquête. Dit cijfer varieert wel naarmate de wagen ouder wordt: in de eerste twee jaar kiest nog 94 % voor een concessiehouder van het eigen merk, na 7 tot 10 jaar is dit gedaald tot 65 %. Hoe dan ook, wanneer je een auto van een bepaald merk koopt, ga je dus een langdurige relatie aan met de garage van dat merk. Het is daarom ook van belang dat je tevreden bent met de dienstverlening van de garage en de kosten voor het onderhoud. Wij verzamelden hierover cijfers!

Tevredenheid over concessiehouders per merk

De tevredenheid met de garages is over het algemeen zeer hoog. Raadpleeg de vergelijking van de gemiddelde tevredenheid met de concessie van ieder merk op de volgende pagina.

Tevredenheid over de concessiehouders per merk

Kost voor een onderhoud per merk

De kosten van een onderhoud verschillen sterk van merk tot merk. Ook hiermee kun je dus maar best rekening houden wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

8 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/09/2021

Hopelijk zijn die prijzen gemiddeld berekend…
Ik heb al veel meer betaald.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/04/2020

Doe het zelf

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/09/2021
, Gereageerd:

Vroeger kon je zelf doen, nu moet het aan de bosch computer hangen om dan de foutmelding of melding te resetten.

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/01/2020

Rij gemiddeld 10jaar met een wagen , onderhoud jaarlijks bij erkende dealer . Vanaf 6de jaar laat ik jaarlijks een onderhoud voor oudere voertuigen uitvoeren iets minder controle punten en vaste prijs 150 eur , bij Ford krijgt men dan ook nog telkens een jaar Touring wegenhulp gratis dus onderhoud kost eigenlijk maar 40 eur .

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/02/2020
, Gereageerd:

Onderhoud en herstellingen bij de merkdealer zolang mijn onderhoudscontract van 5 jaar (wecare) loopt.
Zomer en winterbanden doe ik echter bij auto5 vanaf het begin.
Vanaf het zesde jaar: voor normaal onderhoud naar auto5 of midas, en voor eventuele herstellingen die ze daar niet doen de merkgarage.
Tenzij de prijzen bij de merkgarage vergelijkbaar zijn, maar dat betwijfel ik.
De mobiliteitsgarantie van de merkdealer lijkt vanaf het zesde jaar interessant, maar is het niet helemaal. Ik heb pechverhelping nodig, plus reisbijstand plus repatriëring enz.
Een 'echte' pech- en reisbijstand is véél vollediger en laat je vrij de garage te kiezen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/01/2020

Steeds bij de dealer tot einde garantie. Daarna zelf onderhoud zoals olie en filters vernieuwen, remblokken vervangen. Alleen grotere werken zoals distributieriem laat ik bij een erkende dealer van het merk uitvoeren.

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/01/2020

Het moeilijke is een betrouwbare 'externe' garagist vinden. Zelfs bij de erkende dealers heb je er (had je er) waar ik ontevreden over was ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/01/2020

Bij een erkende dealer tot een bepaalde ouderdom van de wagen, daarna bij een lokale garagist...

Community

Mobiliteit

community

Gerelateerde discussies