Nieuws

Waarop je moet letten als je een tweedehandsauto koopt

20 januari 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe wagen, maar gaat je voorkeur (of budget) meer uit naar de tweedehandsmarkt? Dan zijn dit enkele tips om rekening mee te houden.

Het autosalon loopt op zijn einde. Automerken probeerden opnieuw zo veel mogelijk mensen te verleiden met aantrekkelijke deals en promoties. Maar misschien kijk jij toch meer richting de tweedehandsmarkt om een nieuwe wagen te kopen? Dan moet je met enkele zaken rekening houden.

Populair, en daarom duurder

De verkoop van nieuwe wagens staat onder druk. Voor het tweede jaar op rij worden minder nieuwe modellen verkocht, en door het tekort aan componenten zoals microchips lopen wachttijden voor nieuwe modellen op tot soms meer dan een jaar. De tweedehandsmarkt profiteert daar al een tijdje van. Maar doordat er ook stilaan minder nieuwe wagens tweedehands worden aangeboden, stijgen de prijzen. In vergelijking met twee jaar geleden betaal je soms 10 tot 15 % meer voor een tweedehandswagen.

Bij particuliere of professionele verkoper

Met een tweedehandswagen weet je nooit heel zeker welk vlees je in de kuip hebt. Je moet steeds afgaan op de informatie die de verkoper je geeft, en daarbij maakt het nog een verschil of je terechtkomt bij een professionele verkoper of een particuliere verkoper die je al dan niet persoonlijk kent. In dit dossier vind je de essentiële punten waarop je moet letten als je een tweedehands wagen koopt.

Naar het dossier over tweedehandswagens

Koop je bij een professionele verkoper, dan kun je gebruik maken van het modelcontract dat wij hebben opgesteld. Dat contract vind je hier.

Naar het modelcontract

Beslis je om een tweedehandswagen via het internet te kopen, dan vind je hier de belangrijkste aandachtspunten.

Naar het artikel