Dossier

Tweedehandswagens: waarop letten bij aankoop?

15 juli 2020
tweedehandswagens-aandachtspunten

Als je van plan bent een tweedehandswagen te kopen, zoek je natuurlijk een betrouwbare auto tegen een betaalbare prijs. Dat is niet altijd gemakkelijk, want op de occasiemarkt zijn er tal van oplichters aan het werk. Let dus op een aantal essentiële punten en stel de juiste vragen vooraleer je een occasie koopt.

Internet: wat zijn de valkuilen?

Internet is zonder twijfel de gemakkelijkste manier om een geschikte tweedehandswagen te vinden. Maar het is ook een broeihaard van oplichters! Tal van gespecialiseerde autosites zien er wel betrouwbaar uit, maar schijn kan bedriegen. Ons Contact Center ontvangt dan ook geregeld klachten over internetoplichting.

 

Wees dus ten zeerste op je hoede! Betaal in de eerste plaats geen euro vooraleer je de wagen in het echt hebt gezien. Sommige verkopers vragen namelijk geld om bijvoorbeeld een geïmporteerde wagen naar je toe te brengen. Maar als je daarop ingaat, is de kans groot dat je noch de auto, noch je geld ooit terugziet. Voor zo’n belangrijke, dure aankoop loont het de moeite om de wagen ter plaatse te gaan bekijken met iemand met kennis van zaken. Stem er ook nooit mee in om cash te betalen. Laat je tot slot niet vangen door een aanbieding van een occasie tegen een spotprijs in vergelijking met die van gelijkaardige modellen, want waarschijnlijk zit er een addertje onder het gras!