Nieuws

Doe mee aan een enquête over je consumptiepatroon

04 april 2022

Samen met bedrijven, ngo’s en andere actoren ondertekende de Vlaamse overheid ongeveer een jaar geleden een Green Deal om ons voedingspatroon te veranderen tegen 2030. In mei wordt er een enquête over het consumptiepatroon van de Belgen georganiseerd.

De gemiddelde Belg consumeert veel meer dierlijke eiwitten (vlees, vis, zuivel ...) dan plantaardige. De verhouding van dierlijke eiwitten ten opzichte van plantaardige eiwitten bedraagt op dit moment 60/40. Deze verhouding willen we omdraaien naar 40/60 tegen 2030.

Deadline: 2030

De Vlaamse overheid engageert zich om haar burgers te helpen met de omslag. Ze formuleert de doelstelling om tegen het jaar 2030 ons voedingspatroon te verbeteren dankzij een brede samenwerking met bedrijven, ngo’s, kennisinstellingen en andere actoren.

Ook wij zetten graag onze schouders onder het project. We blijven in onze magazines en op de website regelmatig onderwerpen over plantaardige eiwitten opnemen. In samenwerking met de Arteveldehogeschool deden we bovendien onderzoek naar het aanbod van peulvruchten in de Belgische supermarkten. We vroegen ook aan ruim 1 300 Belgen hoe vaak ze peulvruchten op hun dagelijkse menu plaatsen.

Wat ligt er op jouw bord?

Binnenkort wordt er een nieuwe enquête in het kader van de Green Deal gelanceerd. Het CO-MEET onderzoek, dat zal peilen naar het consumptiepatroon van de Vlaming, begint in mei. Deelnemers moeten via een eenvoudige vragenlijst aangeven wat ze op een bepaalde dag gegeten en gedronken hebben en wat de context van deze consumptiemomenten was.

Doe mee en win € 100

Het onderzoek start in mei 2022. Doe je mee? Dan moet je je eerst inschrijven via de link hieronder. Deel de link gerust met andere geïnteresseerden. Deelnemers maken kans op cadeaubonnen ter waarde van € 10, € 50 of € 100.

schrijf je in