Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Dossier

Eiwitrijke producten

17 september 2020

De verkoop van eiwitrijke producten zit in de lift. Tal van producten (granen, yoghurt, chips, kaas) vermelden deze voedingsstof opvallend op hun verpakking. Laat je echter niet in de maling nemen door deze marketingstrategie, die je vooral duurdere, maar vaak overbodige producten wil doen kopen.

Inleiding

Na de hype van "vezelrijk", "lactosevrij of "zonder gluten" zet de voedingssector nu zwaar in op claims met hoge eiwitgehaltes. Tot voor kort keken bijna alleen (semi)professionele sporters om naar zulke producten. Vandaag echter lijken de fabrikanten de hele bevolking te willen overtuigen van de voordelen van zo’n dieet.

Maar waarvoor dienen eiwitten eigenlijk? In welke voeding vind je ze terug? En is het echt nodig om je voeding te verrijken met eiwitten? Zijn al die producten wel zo gezond als ze zich voordoen?  

We gaan samen dieper in op deze vragen:

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/12/2019

Zo te zien volg ik al heel wat aanbevelingen van de Test Aankoop voedingsexperts zoals minder vlees eten (ik eet er geen), meer noten, zaden en volkoren granen eten. Maar aangezien ik een zoetebek ben, kan ik het toch niet laten om geregeld iets te veel zoetigheden te nuttigen...

Om dat toch enigszins onder controle te houden probeer ik een weekmenu op te stellen zodat ik weet wat ik moet kopen en wat ik zal eten. Op die manier doe ik dan ook minder impulsieve aankopen die misschien ongezond zijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/07/2020
, Gereageerd:

goed van je ik eet al meer dan 20 jaar geen vlees :)

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/01/2020
, Gereageerd:

Mooi, een zeer goed initiatief! Een gezond en evenwichtig voedingspatroon is heel belangrijk in het dagelijks leven. ^Bertrand