Dossier

Eiwitrijke producten

17 september 2020

De verkoop van eiwitrijke producten zit in de lift. Tal van producten (granen, yoghurt, chips, kaas) vermelden deze voedingsstof opvallend op hun verpakking. Laat je echter niet in de maling nemen door deze marketingstrategie, die je vooral duurdere, maar vaak overbodige producten wil doen kopen.

Inleiding

Na de hype van "vezelrijk", "lactosevrij of "zonder gluten" zet de voedingssector nu zwaar in op claims met hoge eiwitgehaltes. Tot voor kort keken bijna alleen (semi)professionele sporters om naar zulke producten. Vandaag echter lijken de fabrikanten de hele bevolking te willen overtuigen van de voordelen van zo’n dieet.

Maar waarvoor dienen eiwitten eigenlijk? In welke voeding vind je ze terug? En is het echt nodig om je voeding te verrijken met eiwitten? Zijn al die producten wel zo gezond als ze zich voordoen?  

We gaan samen dieper in op deze vragen: