Getuigenis

Roxanne's brooddoos (11 jaar)

14 september 2022
een gezonde en evenwichtige brooddoos om terug naar school te gaan

Roxanne houdt van bruin brood, dat is al heel positief. Maar ze is ook verzot op chocopasta, wat dan weer iets minder gezond is. Vooral als het elke dag gegeten wordt... Onze experts bieden haar een alternatief aan om haar lunch beter in balans te brengen.
"Roxanne eet elke schooldag hetzelfde: een sneetje bruid brood met kip curry, een boterham met chocoladepasta en een paar plakjes komkommer.

 

VOOR

In de lunchbox van de 11-jarige zit 1 sneetje bruin brood met kip curry, 1 sneetje bruin brood met chocoladepasta en komkommer.

  

Beweeg de balk en bekijk het verschil tussen een minder gezonde en gezondere brooddoos.

NA

Na analyse door onze twee voedingsexperts is Roxanne's verbeterde brooddoos als volgt: 1 snee bruin brood met zelfgemaakte kipsalade, 1 snee bruin brood met verse kaas (Philadelphia stijl) en een drupje honing (of een beetje confituur, als je kind dat liever heeft). We houden de komkommerschijfjes en voegen ook nog 5 gekleurde cherrytomaatjes en 5 worteltjes toe. We voegen ook een drinkbus water toe.

Wat is er veranderd?

De chocopasta is het grootste probleem voor onze experts. Ze raden aan om in plaats daarvan twee boterhammen kip curry te maken, zoals ons recept met een saus op basis van yoghurt. Als Roxanne echt graag zoete beleg wil, kun je de spread eventueel vervangen voor verse kaas gezoet met een beetje honing. En waarom probeer je het voor de verandering eens niet met vegetarisch broodbeleg? Onze experts hebben ook groenten toegevoegd voor de afwisseling.

Bekijk andere brooddozen

Naar dossier gezonde brooddoos